Húsleves DoGGma konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
1 kg csirke
-
4 db csirkecomb
-
1 db csirkefarhát
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 szál petrezselyem
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
20 szem bors
-
2 db babérlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
só ízlés szerint
-
2 db leveskocka
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
3 közepes db burgonya
561
Kalória
39.6g
Fehérje
21.6g
Szénhidrátok
34.9g
Zsír
318.3g
Víz
173.3g
Koleszterin
5g
Rost
6.4g
Cukor
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g csirke244 kcal
-
167g csirkecomb185 kcal
-
18g csirkefarhát31 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
8g tv-paprika1 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
Összesen
561
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
105g csirkefarhát188 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
Összesen
3371
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
27.9g csirke41 kcal
-
27.9g csirkecomb31 kcal
-
2.9g csirkefarhát5 kcal
-
14.2g sárgarépa5 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
5g karalábé1 kcal
-
4.5g zeller2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g tv-paprika0 kcal
-
2.8g paradicsom1 kcal
-
1.5g hegyes erős paprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0 kcal
-
8.4g burgonya5 kcal
Összesen
94
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 318.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2651 micro
-
β-karotin 6401 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 430 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
561
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 237.5 g
Zsír
-
Összesen 209.3 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8128.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 438 mg
-
Foszfor 2467 mg
-
Nátrium 4520 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 30 mg
Víz
-
Összesen 1909.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4331 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 274 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 738 mg
-
Retinol - A vitamin: 469 micro
-
α-karotin 15909 micro
-
β-karotin 38406 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2578 micro
-
Lut-zea 2091 micro
Összesen
3371
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 444 micro
-
β-karotin 1072 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 72 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
94
kcal
Elkészítés
- Az egész csirkét megmossuk, szétbontjuk, és egy nagy lábosba rakjuk a többi hússal együtt, majd felengedjük hideg vízzel úgy, hogy minimum 3 ujjnyira ellepje. Fedő nélkül főzzük.
- Pucoljuk meg a répát, zellert, petrezselymet, karalábét, a hagymát (csak a külső héját szedjük le), fokhagymát, és a krumplikat és mehet minden a levesbe a borsokkal, a babérlevéllel, a köménnyel együtt.
- Amint a leves felforrt, szedjük le róla a habot, és legkisebb lángra vesszük (éppen, hogy csak mocorogjon), beletesszük a leveskockát, és körülbelül másfél órát főzzük.
- Hozzáadjuk a paprikákat, a paradicsomot, megkóstoljuk, és ha kell, most megsózhatjuk. Addig főzzük, míg minden meg nem puhul.
- Ha elkészült leszűrjük a levest, különszedjük a húst és a zöldséget, és tésztát főzünk hozzá ízlés szerint vagy a leves levében, vagy sós vízben. A hússal, zöldséggel együtt kínáljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 200 perc
A húslevest mindig is úgy szerettem, ahogy mama készíti, és régen eldöntöttem, hogy egyszer megcsinálom ugyanolyanra. Eddig ez áll hozzá a legközelebb, imádom! Egyszerűen finom! :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!