r
Nosalty Logó

Húsgombócleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
márti1218
Húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

gombóc

Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

gombóc

Összesen 1128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

gombóc

Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2960 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2809.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11839 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

leves

gombóc

Elkészítés

leves

  1. Készítsük el a gombócot, jót tesz neki, ha áll egy kicsit: vágjuk nagyon apróra a hagymát, keverjük el a hússal, sóval, borssal, liszttel, zsemlemorzsával és a tojással. Tehetünk hozzá 1-2 evőkanál vizet, hogy jobban összeálljon, a prézli úgyis felszívja.
  2. A másik hagymát vágjuk kockára, a megtisztított zöldségeket karikára, ill. karalábét, zellert kockára.
  3. Tegyük fel melegedni egy fazékban az olajat, rá a hagymát, keverjük meg párszor, és jöhet rá a zöldség. Sózzuk, borsozzuk, most tegyük bele az ételízesítőt (én saját készítésűt használok, amit nyár végén sok zöldség, petrezselyem, zellerlevél, paprika összedarálásával, sóval elkeverve teszek el), keverjük át, és öntsük fel vízzel (kb. 12 dl, de annyi legyen, amennyi levest akarunk készíteni).
  4. Főzzük a levest fél órát, közben az összekevert gombóctésztából csináljunk diónyi gombócokat, tegyük a levesbe, és főzzük együtt még 20 percet. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 381
  • Össznézettség: 130984
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombócleves
márti1218 72 recept

Télen-nyáron készíthető finom leves, a hozzávalókat az évszak, az ízlésünk szerint variálhatjuk. Most, tél lévén, gyökérzöldségekből készítettem.

Hozzávalók

leves

gombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...