r
Nosalty Logó

Töltött kel kapros-fokhagymás tejföllel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
töltött kelkáposzta kapros-fokhagymás tejföllel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

816
Kalória
46.4g
Fehérje
75.7g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
482.9g
Víz
173.3g
Koleszterin
20.1g
Rost
9.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1581 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7211.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2757 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    1931.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2274 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    639 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    725 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1480 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6324 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 3264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, majd éles késsel kivágjuk a középső, vastagabb részét. Forraljunk vizet, majd rakjuk forrásban lévő, enyhén sós vízbe a káposztaleveleket, puhítsuk őket öt percig. Szedjük ki, majd csepegtessük le őket.
  2. Ezután jöhet a gombóckészítés. Az apróra vágott vöröshagymát és két gerezd fokhagymát keverjük vagy gyúrjuk össze a darált hússal. Adjuk hozzá a gerslit vagy rizst, törjük hozzá egy tojást, majd aprítsunk bele egy csokor kaprot, és mehet hozzá a só és bors is – ízlés szerint.
  3. A káposztaleveleket terítsük ki, majd kanalazzunk rájuk a húsos-gerslis masszából. Göngyöljük össze őket, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy vasedénybe, szorosan egymás mellé. Nyugodtan elrejthetünk közéjük apró csíkokra vágott főtt császárszalonnát (ettől még finomabb lesz az étel), majd öntsük fel zöldségalaplével vagy vízzel (nagyjából addig, hogy elfedje).
  4. Mehet is a sütése: tegyük fel tetővel lezárva a tűzhelyre közepes lángon sülni, vagy előmelegített sütőben, 180 fokon süssük össze nagyjából 45-50 perc alatt. Ezután érdemes tesztelnünk, hogy a gombócok teljesen átpuhultak-e.
  5. Tálaláskor kínáljunk hozzá fokhagymás-kapros tejfölt, ettől lesz igazán frissítő és kerek egész a göngyölt kelkáposztánk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A húsgombóccal göngyölt kelkáposzta kapros-fokhagymás tejföllel számomra egy igazi nosztalgiafogás, amit gyermekkoromban nagyanyám rendszeresen elkészített. Már akkor imádtuk a friss kelkáposztát, az enyhén fűszeres, gerslis húsgombócokkal jó sok kapros tejfölbe tunkolni, ami egy igazi ízorgiaként tette boldoggá a nagyiéknál töltött ebédeket. Később persze édesanyám is felvette repertoárjába a receptet, így nagyjából havonta egyszer sikerült is kikönyörögnünk, hogy a hétvégi ebéd ez legyen. Felnőttként, otthonról elköltözve jó pár évig mellőztem ezt a fantasztikus fogást, végül én is döntöttem, és most már magam készítem el ezt a kaportól illatos családi fogást.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!