r
Nosalty Logó

Hús buggyantott tojással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Hús buggyantott tojással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

339
Kalória
33.2g
Fehérje
4.3g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
174.3g
Víz
259.2g
Koleszterin
842.5mg
Rost
2.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2031 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5934 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2671 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1045.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    402 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 2031 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A húst egy kicsit (óvatosan) kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a húsokat hirtelen mindkét oldalán aranybarnára sütjük (kérget kapjanak).
  2. Kiszedjük egy kiolajozott hőálló tálba a húsokat, és betesszük az előmelegített sütőbe sülni (5-10 percet, amíg a tojások elkészülnek).
  3. A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát és a gombát (csak annyira hogy ne essen nagyon össze).
  4. A buggyantott tojásoknak lábosban vizet forralunk, egy kevés ecetet löttyintünk bele, és sózzuk. Amikor már felforrt a víz, a tojásokat óvatosan (úgy, hogy a sárgája maradjon egyben) egyesével egy evőkanállal vagy leveses kanállal a vízbe tesszük. Mérsékeljük a hőt a lábos alatt, és óvatosan a kanállal pár másodpercig a vízben tartjuk, majd a vízbe csúsztatjuk a tojást. 4-5 percig főzzük gyöngyöző vízben.
  5. A sütőből kivesszük a húst. Minden darab húsra rákanalazunk egyforma mennyiségben a hagymás-gombás keverékből.
  6. Erre rátesszük a buggyantott tojást, és lefedjük a sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és a grillfokozaton a sajtot rápirítjuk (kb. 5 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

Volt otthon gombám, és már épp ideje volt elhasználni. Mivel nem akartam gombás húst, és mi szeretjük a sült húsokat, hát kitaláltam ezt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!