r
Nosalty Logó

Hús buggyantott tojással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Hús buggyantott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2031 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5934 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2671 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    402 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 2031 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst egy kicsit (óvatosan) kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a húsokat hirtelen mindkét oldalán aranybarnára sütjük (kérget kapjanak).
  2. Kiszedjük egy kiolajozott hőálló tálba a húsokat, és betesszük az előmelegített sütőbe sülni (5-10 percet, amíg a tojások elkészülnek).
  3. A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát és a gombát (csak annyira hogy ne essen nagyon össze).
  4. A buggyantott tojásoknak lábosban vizet forralunk, egy kevés ecetet löttyintünk bele, és sózzuk. Amikor már felforrt a víz, a tojásokat óvatosan (úgy, hogy a sárgája maradjon egyben) egyesével egy evőkanállal vagy leveses kanállal a vízbe tesszük. Mérsékeljük a hőt a lábos alatt, és óvatosan a kanállal pár másodpercig a vízben tartjuk, majd a vízbe csúsztatjuk a tojást. 4-5 percig főzzük gyöngyöző vízben.
  5. A sütőből kivesszük a húst. Minden darab húsra rákanalazunk egyforma mennyiségben a hagymás-gombás keverékből.
  6. Erre rátesszük a buggyantott tojást, és lefedjük a sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és a grillfokozaton a sajtot rápirítjuk (kb. 5 perc).
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5409
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Ajánló

Nagyon gyorsan elkészül, ebédre vagy vacsorára nagyon jó főétel. Nagyon finom volt, én sült burgonyát kínáltam hozzá, de bármi mással fogyasztható, mindenki ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt otthon gombám, és már épp ideje volt elhasználni. Mivel nem akartam gombás húst, és mi szeretjük a sült húsokat, hát kitaláltam ezt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...