Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szapbea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
188g csirkecomb209 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
38g tejföl74 kcal
A palacsintákhoz
-
25g szódavíz0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
Összesen
805
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
750g csirkecomb835 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
150g tejföl297 kcal
A palacsintákhoz
-
100g szódavíz0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
Összesen
3223
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
33.7g csirkecomb38 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
4.5g paprika1 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g leveskocka2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
11.2g főzőtejszín15 kcal
-
6.7g tejföl13 kcal
A palacsintákhoz
-
4.5g szódavíz0 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
Összesen
146
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1603.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 283.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
805
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 120.1 g
Zsír
-
Összesen 175 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 719 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6415.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 716 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1489 mg
-
Nátrium 3754 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1134.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 706 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 606 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 1073 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1166 micro
Összesen
3223
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 208 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 nagy db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
150 g tejföl
A palacsintákhoz
Elkészítés
A húshoz
- A csirkecomboknak készítünk egy pörkölt alapot: olajon megpirítjuk a cikkekre vágott hagymát, majd hozzátesszük a nagyobb darabokra vágott paradicsomot,paprikát és fokhagymát. (Azért vágjuk cikkekre, mert a végén le kell turmixolni a levét.)
- Ha kicsit összeestek a zöldségek, megfűszerezzük őrölt pirospaprikával, ízvarázzsal, borssal, köménnyel, ki hogy szereti. Ekkor kicsit húzzuk félre a tűzről, nehogy leégjen.
- Amint kész az alap, ráhelyezzüka húsokat, külön az alsó és a felső combokat. Ha szépen beleillesztettük őket, összeforgatjuk az alappal és felengedjük annyi vízzel, hogy mindet ellepje.
- Ha megfőtt a pörköltünk, kivesszük egy tálra a combokat, és leszedjük a húst a csontról. Amilyen apró darabokra csak tudjuk összevágjuk, a nem kívánt részeket kidobjuk, így biztosak lehetünk benne, hogy csakis a száraz, finom hús kerül a palacsintába.
- A pörkölt levét összeturmixoljuk a tejszínnel, vagy a tejföllel, ha kell, pici liszttel sűrítjük, már az öntetünk is megvan. Egy kevés szószthozzáadunk a töltelékhez, hogy ne legyen olyan száraz.
- Kisütjük a palacsintákat. (A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel jól elkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk. Akkor jó a tésztánk, ha tejszínsűrűségű lesz. Ha a tésztába rakunk olajat, sütés közben nem kell kenegetni a palacsintasütőt, nem tapad le.)
- Végül a tésztára teszünk egy kis húshalmot, és összehajtjuk. Alulról kezdjük a hajtást, majd balról és jobbról is behajtjuk, azután a felső részt, végül megfordítjuk.
- Megöntözzük a finom tejfölös öntettel és már tálalhatjuk is.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8725
- Feltöltés dátuma: 2012. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
szapbea
9 recept
Azt szeretem az e fajta elkészítésben, hogy nagyobb húsdarabok vannak a palacsintában, nincs ledarálva a hús. Próbáljátok ki, így is nagyon finom!