r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szapbea
Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A palacsintákhoz

Összesen 805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A palacsintákhoz

Összesen 3223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A palacsintákhoz

Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6415.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    3754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 3223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    208 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A palacsintákhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecomboknak készítünk egy pörkölt alapot: olajon megpirítjuk a cikkekre vágott hagymát, majd hozzátesszük a nagyobb darabokra vágott paradicsomot,paprikát és fokhagymát. (Azért vágjuk cikkekre, mert a végén le kell turmixolni a levét.)
  2. Ha kicsit összeestek a zöldségek, megfűszerezzük őrölt pirospaprikával, ízvarázzsal, borssal, köménnyel, ki hogy szereti. Ekkor kicsit húzzuk félre a tűzről, nehogy leégjen.
  3. Amint kész az alap, ráhelyezzüka húsokat, külön az alsó és a felső combokat. Ha szépen beleillesztettük őket, összeforgatjuk az alappal és felengedjük annyi vízzel, hogy mindet ellepje.
  4. Ha megfőtt a pörköltünk, kivesszük egy tálra a combokat, és leszedjük a húst a csontról. Amilyen apró darabokra csak tudjuk összevágjuk, a nem kívánt részeket kidobjuk, így biztosak lehetünk benne, hogy csakis a száraz, finom hús kerül a palacsintába.
  5. A pörkölt levét összeturmixoljuk a tejszínnel, vagy a tejföllel, ha kell, pici liszttel sűrítjük, már az öntetünk is megvan. Egy kevés szószthozzáadunk a töltelékhez, hogy ne legyen olyan száraz.
  6. Kisütjük a palacsintákat. (A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel jól elkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk. Akkor jó a tésztánk, ha tejszínsűrűségű lesz. Ha a tésztába rakunk olajat, sütés közben nem kell kenegetni a palacsintasütőt, nem tapad le.)
  7. Végül a tésztára teszünk egy kis húshalmot, és összehajtjuk. Alulról kezdjük a hajtást, majd balról és jobbról is behajtjuk, azután a felső részt, végül megfordítjuk.
  8. Megöntözzük a finom tejfölös öntettel és már tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8725
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából
szapbea 9 recept

Azt szeretem az e fajta elkészítésben, hogy nagyobb húsdarabok vannak a palacsintában, nincs ledarálva a hús. Próbáljátok ki, így is nagyon finom!

Hozzávalók

A húshoz

A palacsintákhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...