r
Nosalty Logó

Horgászok kedvence: csirkemájas zsír

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
bokine
Horgászok kedvence: csirkemájas zsír
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 1294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 5172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    693 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    524.6 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16537 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2979 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2773 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 5172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  2. A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáktól, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd konyhai törlővel leitatjuk a vizet róla, végül felaprítjuk.
  3. Egy evőkanálnyi zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Megdinszteljük őket.
  4. Hozzáadjuk a többi zsírt és az összeaprított csirkemájat.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, és megsütjük.
  6. Ha kész, levesszük a tűzről, és lehűtjük.
  7. Ha meghűlt, botmixerrel összedolgozzuk, hogy a zsír és a máj teljesen egyneművé váljon.
  8. Kis dobozokba tesszük, hűtőben tároljuk, de mélyhűteni is lehet.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15224
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Friss házi kenyérrel és sok-sok lilahagymával ajánlom a fogyasztását.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horgász férjem és barátaink kedvence, nem lehet enélkül pecázni menni. Csak kenyér és a csirkemájas zsír legyen, és napokig megvannak a vízparton. Tudom, hogy kalóriabomba, meg koleszterinben is gazdag, de a pasiknak nem kell vigyázniuk az uszógumira, mert az náluk tekintély. Horgászás közben van fogyasztás bőven ételből és italból is, így születnek a jobbnál jobb sztorik.  Például addig lehet inni, míg ki tudják mondani: vizililiom. Van, amikor már gondot okoz :) Hogy a horgászfeleségek se maradjanak le a jóról, készítettem egy horgászfeleségek kedvencét is, mely hamarosan fent lesz a receptek között.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...