Hólabda torta Zsuzsamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
42g porcukor161 kcal
Hólabda krémhez
Díszítéshez
-
10g koktélcseresznye17 kcal
Összesen
818
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
76 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
Hólabda krémhez
Díszítéshez
-
60g koktélcseresznye99 kcal
Összesen
4908
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskótához
-
17.6g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
9.6g fehér csokoládé52 kcal
-
16g margarin114 kcal
-
16g porcukor62 kcal
Hólabda krémhez
Díszítéshez
-
3.8g koktélcseresznye6 kcal
Összesen
312
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
818
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 281.4 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 932 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2615.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 546.6 g
-
Cukor 458 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 275.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2450 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 793 mg
-
Retinol - A vitamin: 2321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1542 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
4908
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 csapott ek finomliszt
-
2 csapott ek étkezési keményítő
-
1 teáskanál sütőpor
Krémhez
-
15 dkg fehér csokoládé
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
Hólabda krémhez
Díszítéshez
-
12 db koktélcseresznye
Elkészítés
Piskótához
- 5 tojásból és a hozzávalóiból a megsütjük a tortát. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
- Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
- 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben kisütjük, és hagyjuk kihűlni. Tűpróba!
- A margarint felkockázzuk, és a robotgép táljába tesszük a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt, majd 15 percig kikeverjük a géppel sima habosra.
- Eközben, míg a gép dolgozik, a pudingot a tejjel, cukorral keverjük össze, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át.
- A tortát vágjuk ketté, és a felső részét tegyük alulra.
- A habos krémhez a pudingot adagoljuk egy kanállal, miközben lassan keveri a gép. A sima krémmel kenjük meg a tortalapot, és csak egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez. Helyezzük rá a másik lapot, és az oldalát is kenjük meg a krémmel.
- Tetejére olvasszuk meg 2 ek olajjal az apróra tördelt fehér csokit, és szépen kenjük rá a tortára, az oldalára is. Ezután tegyük a hűtőbe dermedni.
- Ha megkötött a csoki, jöhet rá a maradék krém, amit habzsákba szedünk, és csillagcsővel kis halmocskákat nyomunk. Díszítjük koktélcseresznyével a tetejüket, és jól behűtve kínáljuk az ünnepi asztalon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 2668
- Feltöltés dátuma: 2014. május 18.
Ajánló
12 szelet lesz belőle. Tárolás: hűtőben, 3-4 napig, letakarva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
24 cm-es kapcsos tortaformában készítettem. Saját receptem, nem is gondoltam, hogy sikere lesz, de a családomnak ízlett nagyon.