r
Nosalty Logó

Hidegtál páva formában

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Hidegtál páva formában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

687
Kalória
38.2g
Fehérje
14.6g
Szénhidrátok
53g
Zsír
222.6g
Víz
190.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2297.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    2130 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2034 micro
Összesen 687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9188.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    6525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    1419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    8519 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8137 micro
Összesen 2751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk. Minden hozzávalót előkészítünk a munkaasztalra.
  2. Egy vágódeszkán srégen felszeleteljük a savanyú uborkát. A felvágottakat a boltban szeletelve kérjük. A tojásokat hosszában szeleteljük, a pirosretket karikára. A füstölt sajtot vékonyra, a póréhagymát kb. 1 cm-es darabokra szeljük.
  3. A jégcsapretek vastagabb részéből levágunk egy 10-11 cm-es darabot, ebből alakítjuk ki a madár felső testét. Sárgarépából a fején lévő díszeket, a szeme: egész bors.
  4. Egy 13 cm-es darab fehérretket hosszában kettévágunk úgy, hogy a közepéből 2 db másfél cm vastag szeletet vágunk. Ebből cakkozzuk ki a szárnyát, amit az egyik végén lekerekített sárgarépa szeletekből, a kép alapján kirakunk.
  5. Ragasztó anyagnak az aszpikot használjuk, amivel majd az elkészült tálat is lekenjük.
  6. A nagy szelet füstölt párizsit vágjuk félbe, úgy használjuk fel. A páva farkát az alapanyagokból tetszőleges sorrendben rakjuk ki.
  7. A tálca sarkába állítjuk a madár testét (az alját srégen levágjuk), a szárnyakat, a fején lévő díszeket fogpiszkáló darabokkal rögzítjük.
  8. A kis darabokra vágott snidlinggel a madár törzse és a farka kezdeténél lévő rést betöltjük.
  9. Végül petrezselyemzölddel körbedíszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ez egy nagyon hirtelen ötlettől vezérelve összerakott madár lett, szinte az otthon fellelhető hozzávalókból készült. Egy fej lila hagymát is előkészítettem, de véletlenül kimaradt, pedig biztosan jól mutatott volna a madár farkában. A kisfiam (22 éves) jelentette be,hogy estére 2-3 barátjával jön lehet, hogy nem ártana ha lenne egy kis csipegetni való. Mivel ő szereti a tea különlegességeket, 3-4 fajtát is főzött a csipegetnivaló mellé. Elárulhatom, hogy nagyon jól érezték magukat, nagyokat nevettek és a" csipegetnivalónak " is nagy sikere volt. Egy órán át készítgettem, amit ők 15 perc alatt eltüntettek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!