r
Nosalty Logó

Hidegen kelesztett sajtos-túrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hidegen kelesztett sajtos-túrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 329 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 2632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 309 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 329 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10572.5 g
  • Cink
    268 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    7677 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 2632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Előző este elkészítjük a tésztát. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A kenyérlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a margarint, a tojássárgáját, végül pedig a felfutott élesztőt (ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen).
  2. A tésztát ezután szépen kidagasztjuk, és kb. 20 percig pihentetjük. A krém hozzávalóit összekeverjük, és kihabosítjuk.
  3. Ezután kinyújtjuk, a túrós krémet rákenjük, és könyvtechnikával (azaz alulról és felülről, majd jobbról-balról behajtjuk) meghajtogatjuk, majd a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, még aznap este ezt a nyújtás és hajtás folyamatot még kétszer ismételjük meg.
  4. Másnap reggel vegyük ki a tésztát. Nyújtsuk ki, és utoljára hajtsuk meg. Ezután 1 órát hagyjuk szobahőmérsékleten feléledni a tésztát.
  5. Ezután nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra, a tetejét késsel rácsozzuk be, és közepes méretű szaggatóval szaggassuk ki, két tenyér élünkkel sodorjuk egységesre. Kenjük le a felvert tojással, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  6. Pihentessük még 20 percet a tepsin, addig melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha sütőnk előkészült, tegyük be a pogikat, és süssük 20-25 perc alatt készre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22429
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran készítek pogácsát, mivel bármilyen alkalomra szuper, legyen szó házibuliról, családi találkázókról, vagy szimplán csak egy finom reggelinek, baráti borozgatásokhoz. Ez a változat a nálam jól bevált kenyérlisztből, és hidegen kelesztéssel készült. Ez a technológia a kedvencem,  mert légiesen könnyed pogikat produkál. Sülés közben szépen eldőltek, és legalább a duplájukra nőttek, akárcsak a cukrászdai változat... :)

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...