Hidegen kelesztett sajtos-túrós pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
40g kenyérliszt bl80144 kcal
-
3 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
6g margarin45 kcal
krém
tetejére
-
22 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
329
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
320g kenyérliszt bl801155 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
50g margarin359 kcal
krém
-
100g tehéntúró147 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
tetejére
-
50g trappista sajt176 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2632
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
37.4g kenyérliszt bl80135 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
11.7g tej7 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.6g só0 kcal
-
2.3g tojássárgája8 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
-
5.8g margarin42 kcal
krém
-
11.7g tehéntúró17 kcal
-
5.8g margarin42 kcal
-
5.8g trappista sajt21 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
tetejére
-
5.8g trappista sajt21 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
Összesen
309
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1321.6 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 960 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
329
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.7 g
Zsír
-
Összesen 137.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 532 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10572.5 g
-
Cink 268 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 976 mg
-
Vas 205 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 1124 mg
-
Nátrium 7677 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 251.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1312 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 1257 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 665 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 716 micro
Összesen
2632
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1235.8 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
tészta
-
32 dkg kenyérliszt bl80
-
2 dkg friss élesztő
-
1 dl tej
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 tk só
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tejföl
-
5 dkg margarin
krém
-
5 dkg margarin
-
5 dkg trappista sajt
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
tetejére
-
5 dkg trappista sajt
-
1 db tojás
Elkészítés
tészta
- Előző este elkészítjük a tésztát. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A kenyérlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a margarint, a tojássárgáját, végül pedig a felfutott élesztőt (ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen).
- A tésztát ezután szépen kidagasztjuk, és kb. 20 percig pihentetjük. A krém hozzávalóit összekeverjük, és kihabosítjuk.
- Ezután kinyújtjuk, a túrós krémet rákenjük, és könyvtechnikával (azaz alulról és felülről, majd jobbról-balról behajtjuk) meghajtogatjuk, majd a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, még aznap este ezt a nyújtás és hajtás folyamatot még kétszer ismételjük meg.
- Másnap reggel vegyük ki a tésztát. Nyújtsuk ki, és utoljára hajtsuk meg. Ezután 1 órát hagyjuk szobahőmérsékleten feléledni a tésztát.
- Ezután nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra, a tetejét késsel rácsozzuk be, és közepes méretű szaggatóval szaggassuk ki, két tenyér élünkkel sodorjuk egységesre. Kenjük le a felvert tojással, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
- Pihentessük még 20 percet a tepsin, addig melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha sütőnk előkészült, tegyük be a pogikat, és süssük 20-25 perc alatt készre.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 22429
- Feltöltés dátuma: 2015. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Gyakran készítek pogácsát, mivel bármilyen alkalomra szuper, legyen szó házibuliról, családi találkázókról, vagy szimplán csak egy finom reggelinek, baráti borozgatásokhoz. Ez a változat a nálam jól bevált kenyérlisztből, és hidegen kelesztéssel készült. Ez a technológia a kedvencem, mert légiesen könnyed pogikat produkál. Sülés közben szépen eldőltek, és legalább a duplájukra nőttek, akárcsak a cukrászdai változat... :)