r
Nosalty Logó

Hideg szalonnarolád

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Olaszné Anci
Hideg szalonnarolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 5290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    527.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 5290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kuktában jó félig megfőzzük a szalonnát egyben. A főzővízbe tesszük az egyik eldarabolt vöröshagymát, és 2-3 fokhagymagerezdet. Ízlés szerint sót, ételízesítőt.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerinti fűszerekkel átfűszerezzük. (A szalonna bírja, de hidegen veszít is a fűszerezettségéből.)
  3. Betöltjük a fasírthússal, feltekerjük, átkötözzük, mint a szalámit.
  4. Olajozott tepsibe tesszük, a külsejét is átfűszerezzük, mellészeljük a másik vöröshagymát és a két gerezd fokhagymát. Öntsünk alá egy pohárnyit a szalonna főzőlevéből, ha kell, többet is.
  5. Sütőben sütjük, amíg a bőre ropogós pirosra sül.
  6. Hűtés után fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6218
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Bátran ajánlok hozzá bármilyen savanyúságot, akár a spájzból, akár valami frissen elkészített káposztát, vagy vegyesen szoktam készíteni frissen: uborka, káposzta, paprika, paradicsomból, nagyon finom ! Friss, ropogós zöldségekkel is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg szalonnarolád
Olaszné Anci 191 recept

A mi családunkban nem kis képzelőerőre van szükség a hideg kaját illetően, mert mindenre ráunnak! Azt hiszem, egy kicsit elkényeztettem őket, amióta itthon vagyok. Disznóvágáskor elég sok abálni való szalonnát tettünk a fagyasztóba, mert nagyon szeretjük. Viszont, ahogy az lenni szokott ha van, biztos, hogy nem fogy úgy. Ezért agyaltam ki ezt a változatot, de mivel így elég kövér, csak hidegen ajánlom !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...