Hideg kapormártás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
java46
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
171
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
685
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
171
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2714.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 1723 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 300.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 943 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
685
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy teljes csokor zsenge kaprot folyóvíz alatt alaposan megmosunk.
- Csokorban hagyva 4 cm-es darabokra vágjuk (szárral együtt), és mixerbe tesszük.
- Meglocsoljuk olívaolajjal, és a mixert bekapcsoljuk.
- Kb. 3 perces munkamenet után a tejfölt és a mustárt is hozzáöntjük, és újabb 3 percig turmixoljuk.
- Végezetül meghintjük fűszersóval (ebben az esetben bazsalikomos fűszersót használtunk).
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5314
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 27.
Ajánló
Gyorsan elkészíthető, friss, hideg mártás. Én krumplival tálaltam, mellé friss leveles salátával. Aki szeretné, sült kolbász, sült és párolt halak vagy húsok mellé is adhatja. Tulajdonképpen még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
java46
34 recept
Nagyon szeretem a kaprot. Nyári melegben nem mindig szeretnék forró mártásokat az asztalra tenni. Így született ez az ötlet, és még meg is marad a kapor a maga frissességében, minden vitamint, ásványi anyagot és a teljes ízanyagát megőrizve.