Hernyó tekercs - sushi haladóknak
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
Egy hernyóra valóra adag
-
100g sushi rizs358 kcal
-
26g nori lap9 kcal
-
0 kcal
-
50g lazac64 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
20g kaviár53 kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
Egy hernyóra valóra adag
-
100g sushi rizs358 kcal
-
26g nori lap9 kcal
-
0 kcal
-
50g lazac64 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
20g kaviár53 kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
Egy hernyóra valóra adag
-
22.9g sushi rizs82 kcal
-
6g nori lap2 kcal
-
0 kcal
-
11.5g lazac15 kcal
-
11.5g kígyóuborka2 kcal
-
43.6g avokádó52 kcal
-
4.6g kaviár12 kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1064.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 231.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 241 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 920 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 522 micro
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1064.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 231.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 241 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 920 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 522 micro
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Hozzávalók
Egy hernyóra valóra adag
Elkészítés
Egy hernyóra valóra adag
- Elkészítjük a sushi rizst az itt leírtak alapján! Képes útmutató a blogomon.
- Egy norilapot a rövidebb oldala mentén kettévágunk. Rátesszük a makisura, elterítjük rajta a sushi rizst.
- Lefedjük egy lapfolpackkal és megfordítjuk az egész lapot. A norilapotközépen megkenjük wasabival, középen hosszában, ráfektetjük a csíkokra vágotthalat és az uborkát. Feltekerjük.
- Kibontjuk a folpackot. Ezt megismételjük a másik fél norilappal is.
- Ha mindkető kész, benedvesítjük a munkalapot és rátesszük a tekercseket, egyiket a másik után és a két végüknél összetapasztjuk őket.
- Kettévágunk és meghámozunk egy közepesen puha avokádót.Széltében max. 3 mm vastagon felszeleteljük. A szeleteket a kész tekercsekre fektetjük, hogy az egyik mindig fedje a másikat, minthapikkelyek lennének.
- Ha, kész, ismét ráterítjük a folpackot és a makisuval finoman rányomkodjuk az avokádót a tekercsre.
- Eltávolítjuk a folpackot. A hernyót kettévágjuk, egymás mellé fordítjuk a két felet, majd szintén ketté, és ezután a negyedeket harmadoljuk. Mindig egymás mellé téve.Random méretre vágástés egyebet nem használunk sushi készítéskor.
- Tálaláshoz elrendezzük a tekercseket. Díszítsük piros apró vagy nagy szemű kaviárral, és készíthetünk csápot is a hernyónak uborkahéjból.
- Hagyományosan angolnaszósszal fogyasztják, itt most szójaszósszal került tálalásra.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16176
- Feltöltés dátuma: 2010. július 17.
Ajánló
pH besorolás: enyhén savasít Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz. Vegetáriánusok a halakat lehagyhatják.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
A Hernyó-tekercs, vagy Caterpillar roll, az egyik igen látványos elkészítési módja a sushinak. A sushi készítés már igazi művészetté nőtte ki magát, a legvadabb kreációkat képesek rizsből elkészíteni a séfek. Ez csak egy szerényebb változat, de természetesen ez sem napi toplistásnak került fel az oldalra. A recept megjelenését Csonka Gergő szakácsunk inspirálta, amikor kisebb eszmecserébe bocsátkoztunk fagyasztás vs. rostok ügyben. Mivel a sushi hetente jelenik meg az asztalunkon, nem okozott gondot Gergő kérésének eleget tenni. Mi nagyon élveztük, főleg a fotózást, kár hogy olyan hamar elfogy a téma a végén... Kedves Gergő! Sok szeretettel neked készült, hogy kedvedre kísérletezhess. Természetesen találsz segítséget, fázisfotókat a blogon. A sushi profiknak is hamarosan következik - hiszen így teljes a sor. Az is elkészült a hernyóval együtt, megjelenését most csak az időhiány késlelteti.