r
Nosalty Logó

Hernyó tekercs - sushi haladóknak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
Hernyó tekercs - sushi haladóknak
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 716 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 716 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 716 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 716 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Egy hernyóra valóra adag

Elkészítés

Egy hernyóra valóra adag

  1. Elkészítjük a sushi rizst az itt leírtak alapján! Képes útmutató a blogomon.
  2. Egy norilapot a rövidebb oldala mentén kettévágunk. Rátesszük a makisura, elterítjük rajta a sushi rizst.
  3. Lefedjük egy lapfolpackkal és megfordítjuk az egész lapot. A norilapotközépen megkenjük wasabival, középen hosszában, ráfektetjük a csíkokra vágotthalat és az uborkát. Feltekerjük.
  4. Kibontjuk a folpackot. Ezt megismételjük a másik fél norilappal is.
  5. Ha mindkető kész, benedvesítjük a munkalapot és rátesszük a tekercseket, egyiket a másik után és a két végüknél összetapasztjuk őket.
  6. Kettévágunk és meghámozunk egy közepesen puha avokádót.Széltében max. 3 mm vastagon felszeleteljük. A szeleteket a kész tekercsekre fektetjük, hogy az egyik mindig fedje a másikat, minthapikkelyek lennének.
  7. Ha, kész, ismét ráterítjük a folpackot és a makisuval finoman rányomkodjuk az avokádót a tekercsre.
  8. Eltávolítjuk a folpackot. A hernyót kettévágjuk, egymás mellé fordítjuk a két felet, majd szintén ketté, és ezután a negyedeket harmadoljuk. Mindig egymás mellé téve.Random méretre vágástés egyebet nem használunk sushi készítéskor.
  9. Tálaláshoz elrendezzük a tekercseket. Díszítsük piros apró vagy nagy szemű kaviárral, és készíthetünk csápot is a hernyónak uborkahéjból.
  10. Hagyományosan angolnaszósszal fogyasztják, itt most szójaszósszal került tálalásra.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16172
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Ajánló

pH besorolás: enyhén savasít Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz. Vegetáriánusok a halakat lehagyhatják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Hernyó-tekercs, vagy Caterpillar roll, az egyik igen látványos elkészítési módja a sushinak. A sushi készítés már igazi művészetté nőtte ki magát, a legvadabb kreációkat képesek rizsből elkészíteni a séfek. Ez csak egy szerényebb változat, de természetesen ez sem napi toplistásnak került fel az oldalra. A recept megjelenését Csonka Gergő szakácsunk inspirálta, amikor kisebb eszmecserébe bocsátkoztunk fagyasztás vs. rostok ügyben. Mivel a sushi hetente jelenik meg az asztalunkon, nem okozott gondot Gergő kérésének eleget tenni. Mi nagyon élveztük, főleg a fotózást, kár hogy olyan hamar elfogy a téma a végén... Kedves Gergő! Sok szeretettel neked készült, hogy kedvedre kísérletezhess. Természetesen találsz segítséget, fázisfotókat a blogon. A sushi profiknak is hamarosan következik - hiszen így teljes a sor. Az is elkészült a hernyóval együtt, megjelenését most csak az időhiány késlelteti.

Hozzávalók

Egy hernyóra valóra adag

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...