Henys rákóczi túrósa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
henys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
25g porcukor97 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
70 kcal
A töltelékhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
10g búzadara36 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A habhoz
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
1351
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
100g porcukor387 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
40g búzadara144 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A habhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g cukor774 kcal
Összesen
5399
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
5.4g porcukor21 kcal
-
10.9g vaj78 kcal
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
1.1g tejföl2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.4g sárgabaracklekvár15 kcal
A töltelékhez
-
27.2g tehéntúró40 kcal
-
2.2g búzadara8 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A habhoz
-
13.1g tojásfehérje7 kcal
-
10.9g cukor42 kcal
Összesen
293
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1440.6 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.9 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 187.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
1351
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.4 g
Zsír
-
Összesen 228.6 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5762.4 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 686 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1722 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 679.6 g
-
Cukor 398 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 749 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1671 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 586 mg
-
Retinol - A vitamin: 1637 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 714 micro
Összesen
5399
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.9 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg vaj
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tejföl
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
40 g búzadara
-
2 db tojássárgája
-
2 dkg cukor
-
2 ek tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
-
6 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta alapanyagát összegyúrjuk, kinyújtjuk, közepes tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, 10 percig elősütjük forró sütőben, majd megkenjük baracklekvárral.
- A töltelékhez a búzadarát összekeverjük a túróval, majd a cukorral, a tojássárgával, a tejföllel.
- Rákenjük a tésztára, és kb. 15 percig sütjük 150 fokon.
- A habhoz felverjük a tojásfehérjéket, rátesszük a sütire, visszatoljuk a sütőbe, és nyitott ajtó mellett 10 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 25627
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.
Ajánló
Vendégeknek :-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
henys
12 recept
Barátnőmék jöttek hozzánk egyszer, és elkészítettem, de valahogy nagyon nem sikerült. Aztán utána mindig ezzel viccelődtek, ha jöttek hozzánk, hogy "na milyen édességet csináltál? Rákóczit?" Aztán "bosszantott" a dolog, és kikísérleteztem, hogy is a jó. No, sikerült! Azóta csináltam nekik megint, és nem tartott sokáig, míg elfogyott...