r
Nosalty Logó

Henys rákóczi túrósa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
henys
Henys rákóczi túrósa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5762.4 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.6 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    749 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1637 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 5399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagát összegyúrjuk, kinyújtjuk, közepes tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, 10 percig elősütjük forró sütőben, majd megkenjük baracklekvárral.
  2. A töltelékhez a búzadarát összekeverjük a túróval, majd a cukorral, a tojássárgával, a tejföllel.
  3. Rákenjük a tésztára, és kb. 15 percig sütjük 150 fokon.
  4. A habhoz felverjük a tojásfehérjéket, rátesszük a sütire, visszatoljuk a sütőbe, és nyitott ajtó mellett 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25666
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Vendégeknek :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmék jöttek hozzánk egyszer, és elkészítettem, de valahogy nagyon nem sikerült. Aztán utána mindig ezzel viccelődtek, ha jöttek hozzánk, hogy "na milyen édességet csináltál? Rákóczit?" Aztán "bosszantott" a dolog, és kikísérleteztem, hogy is a jó. No, sikerült! Azóta csináltam nekik megint, és nem tartott sokáig, míg elfogyott...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...