Héjában sült rántottás burgonya
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 270.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1518.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 736 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 540.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 765 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1258 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát alaposan megmossuk, és a sütőrácsra pakoljuk, mint a "héjában sült krumpli" készítésekor.
- Ha megsült, áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy egy szélesebb tűzálló tálba, és krumplinyomóval megnyomjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, szórunk rá majorannát, én most egy kis bazsalikomot is szórtam rá. Kevés olajjal megspricceljük (csurgatjuk) és visszatoljuk a sütőbe, amíg előkészítjük a tojást.
- A tojást felverjük, mintha rántottát készítenénk, és megsózzuk.
- Nyakon öntjük vele a krumplit és addig sütjük, amíg a tojás eléri a kívánt állagot.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7758
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Valami meleg és kiadós vacsorára vágytunk, az alapötlet Petra lapos krumpli receptje volt. Hagymás tejfölt akartam hozzá készíteni, de aztán szembetaláltam magam a friss tojásokkal és továbbgondoltam. Én a gáztűzhely "gyári" saját tepsijében készítettem el, sütőpapírral volt leterítve. A tojás is tökéletesen megsült rajta, és el is vált tőle. A fűszerezés lehet bármi, amit az ízlésünk össze tud egyeztetni a rántotta ízével. Nekünk két főre egy evésre volt elegendő, egy 3-4 tagú családnál javaslom a mennyiség duplázását. A fényképkészítés már csak akkor jutott eszembe, mikor a jóízű falatozás közepette bevillant, hogy csak fel kéne tenni ide is... azt hiszem, a szép ételfotók készítését még gyakorolnom kell. Mustárral, majonézzel, friss zöldségekkel, de akár savanyúsággal is el tudom képzelni.