r
Nosalty Logó

Héjában sült rántottás burgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
B-Cs
Héjában sült rántottás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 834 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és a sütőrácsra pakoljuk, mint a "héjában sült krumpli" készítésekor.
  2. Ha megsült, áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy egy szélesebb tűzálló tálba, és krumplinyomóval megnyomjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, szórunk rá majorannát, én most egy kis bazsalikomot is szórtam rá. Kevés olajjal megspricceljük (csurgatjuk) és visszatoljuk a sütőbe, amíg előkészítjük a tojást.
  4. A tojást felverjük, mintha rántottát készítenénk, és megsózzuk.
  5. Nyakon öntjük vele a krumplit és addig sütjük, amíg a tojás eléri a kívánt állagot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7758
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami meleg és kiadós vacsorára vágytunk, az alapötlet Petra lapos krumpli receptje volt. Hagymás tejfölt akartam hozzá készíteni, de aztán szembetaláltam magam a friss tojásokkal és továbbgondoltam. Én a gáztűzhely "gyári" saját tepsijében készítettem el, sütőpapírral volt leterítve. A tojás is tökéletesen megsült rajta, és el is vált tőle. A fűszerezés lehet bármi, amit az ízlésünk össze tud egyeztetni a rántotta ízével. Nekünk két főre egy evésre volt elegendő, egy 3-4 tagú családnál javaslom a mennyiség duplázását. A fényképkészítés már csak akkor jutott eszembe, mikor a jóízű falatozás közepette bevillant, hogy csak fel kéne tenni ide is... azt hiszem, a szép ételfotók készítését még gyakorolnom kell. Mustárral, majonézzel, friss zöldségekkel, de akár savanyúsággal is el tudom képzelni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...