r
Nosalty Logó

Házi pipiropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi pipiropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Összesen 1377 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Összesen 5502 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Összesen 250 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1377 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354.2 g

Zsír

  • Összesen
    353.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    2053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10734.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3316 mg
  • Nátrium
    5145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1792 micro
Összesen 5502 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Elkészítés

A pipiropogóshoz

  1. A zsemléket beáztatjuk.
  2. A darált húst tálba tesszük, beleütjük a tojásokat.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával.
  4. A megázott zsemléket jól kicsavarjuk.
  5. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, mintha fasírtot készítenénk.
  6. Ha a massza túl lágy, kevés zsemlemorzsát keverünk bele.
  7. A sajtot csíkokra vágjuk, és belecsavarjuk a sonkaszeletekbe.
  8. A masszából fél tenyérnyi adagot a kezünkbe veszünk, és ügyesen a massza közepébe tesszük a sonkacsomagot.
  9. A kezünket vizezzük be, ha ragad a massza.
  10. Igyekezzünk ügyesen ráigazgatni a masszát a sonkára.
  11. Kicsit lapítsuk meg, és panírozzuk be. Először forgassuk meg lisztben, majd a tojásban, végül zsemlemorzsában.
  12. Bő olajban lassan süssük meg. Sütés közben többször forgassuk meg.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14927
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom imádja a "műkaját". Ha jön a zenélős autó, akkor jön a kérdés: nem veszünk pipiropogóst? Bevallom őszintén, nem igazán szeretem a gyorsfagyasztott baromfi dolgokat. Sem az ízét, sem az állagát. Ha elolvassa az ember, miket tartalmaz, már el is megy a kedve tőle. Aztán jött a nagy ötlet, próbálkozzunk, hátha sikerül valami hasonlót kitalálni. Ma már készítek előre egy nagyobb adagot, tálcára rakva lefagyasztom, és ha megfagyott, megy a zacskóba. Utána már csak sütni kell, ha gyorsan kell a kaja az éhes gyereknek. Ráadásul, az ember tudja miből készült, nyugodt szívvel teheti a családja elé. Fűszerekből nem írtam pontos mennyiséget, mindenki ízesítse a saját szája íze szerint, úgy mintha csak fasírtot készítene.

Hozzávalók

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...