r
Nosalty Logó

Házi Pilóta keksz

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Házi Pilóta keksz
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

575
Kalória
6.3g
Fehérje
58.6g
Szénhidrátok
36.9g
Zsír
14.6g
Víz
106.3g
Koleszterin
3.1g
Rost
28.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    369 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2372.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2872 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 5751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 485 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a porcukrot kimérjük, egy tálba szitáljuk, ráreszeljük a hideg vajat, egy csipet sót adunk hozzá, és összemorzsoljuk az egészet, majd, ha már nagyobb morzsás lesz, hozzáadunk egy tojást és a vaníliát, ezzel dolgozzuk ki.
  2. A tésztagömböt kettévágjuk, az egyik felét két-három evőkanál kakaóporral összegyúrjuk, színezzük. Ha kell, pár csepp jéghideg vízzel lazítjuk.
  3. A két tésztát egy tányéron letakarva a hűtőbe tesszük legalább fél órára.

A krémhez

  1. Közben egy üstben kihabosítjuk a vajat cukorral, hozzáadunk két evőkanál kakaóport, és a felolvasztott csokoládét, ami ne legyen túl meleg, így habosítjuk, amíg ki nem világosodik, és egyneművé válik.
  2. A krémet egy habzsákba kanalazzuk, és hűtőbe tesszük felhasználásig.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A tésztát kinyújtjuk kb. fél-egy centis vastagságúra. Kerek pogácsaszaggatóval kb. 4 cm-es karikákat szúrunk ki, így mehetnek a sütőpapírral kibélelt sütőtálcára.
  5. A tésztakarikák tetejét díszíthetjük, mintázhatjuk egyedileg, én egy régi húsklopfoló „napos” oldalával nyomtam meg egyenként finoman őket.
  6. A kekszeket rövid idő alatt, kb. 5-8 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Nem kell barnulniuk.
  7. A krémet időben kivesszük a hűtőből, hogy könnyen nyomható legyen.
  8. A világos kekszeket felforgatjuk, krémmel megtöltjük, majd egy-egy kakaós keksszel befedjük, így mehetnek a hűtőbe fogyasztásig.
  9. Kínáljuk bármikor, akár kávéval, habos kakaóval! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretnél sokkal finomabb Pilóta kekszet enni, mint a bolti változat? Készítsd el ezt a vajtól, kakaótól és csokitól illatozó házi kekszet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Stollenkeksz

A német gyümölcskenyér, a hófödte, marcipánnal töltött stollen születik újjá, mégpedig egy tenyérnyi keksz képében. Impozáns ajándékként vagy az ünnepi süteményes tál ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!