Házi ketchup Anett konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Szűcs Anett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
79
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
312
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
21
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 354.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 379 micro
-
β-karotin 1684 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9649 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
79
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2329.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 1626 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1417.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 632 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1515 micro
-
β-karotin 6735 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 38595 micro
-
Lut-zea 1845 micro
Összesen
312
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 93.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 445 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2548 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
21
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Paradicsomok sütése
- A paradicsomokat megmossuk, tepsibe helyezzük, és 180°C fokon kb. 1 óra hosszat sütjük, a lényeg, hogy a paradicsom "megrogyjon".
- Sütés után alufóliával letakarva langyosra hagyjuk hűlni.
- A paradicsomokat a héjától és csumájától megszabadítjuk. Nem kell tőle félni, a paradicsom belső könnyen kifordul a héjából.
- A paradicsomhúst egy mélyebb tálba tesszük. Lehetőleg, ami vizet ereszt, ne öntsük utána.
Ízesítés és turmixolás
- A fűszereket hozzáadjuk, és turmixoljuk. Ízlés szerint még lehet tovább ízesíteni.
- Egy sűrű szűrőn kanál segítségével a masszát átdörzsöljük, így megszabadulunk az apróbb magoktól is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3831
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.
Ajánló
Fogyaszthatjuk húsokhoz mártásként, meg mindenhez, amihez imádjuk a ketchupot! Hűtőben tároljuk :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szűcs Anett
3 recept
Mivel mi is szeretjük a ketchupot, szerettük volna a háztáji paradicsomunkat hasznosan felhasználni. Innen jött hát az ötlet, miért ne készíthetnénk mi magunk is egészséges, igazi ketchupot. Kerestünk, és kipróbáltunk több receptet is, de egyik sem volt tökéletes. Így született meg a mi konyhánkban a recept, ami megfelel az elvárásainknak, mint ízben, mint állagban. :)