Házi kenyér gyorsan és egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Szilágyi.Hajni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
élesztő készítése
-
1 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
dagasztáshoz való anyagok
-
125g finomliszt455 kcal
-
75g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
476
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
élesztő készítése
-
3 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
dagasztáshoz való anyagok
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g víz0 kcal
-
9g só0 kcal
Összesen
1905
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
élesztő készítése
-
0.3g friss élesztő0 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
10.7g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
dagasztáshoz való anyagok
-
53.5g finomliszt195 kcal
-
32.1g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
204
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1123.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 879 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 115.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
476
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4493.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 3515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 463.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
1905
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
élesztő készítése
-
0.3 dkg friss élesztő
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
1 dl víz
-
1 csipet cukor
dagasztáshoz való anyagok
-
0.5 kg finomliszt
-
3 dl víz
-
1.5 teáskanál só
Elkészítés
élesztő készítése
- Az 1 dl-nyi langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet és a cukrot.
- Habverővel simára és csomómentesre kavarjuk.
- Langyos helyen hagyjuk felfutni körülbelül 20 percig. Akkor jó az élesztő, ha szép levegős.
dagasztáshoz való anyagok
- Ha felfutott az élesztő, akkor egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, vizet, az élesztős keveréket és a sót. Figyeljünk arra, hogy akkora tálat válasszunk, amibe kicsit nagyobbra, mint a kétszeresére tud kelni a tésztánk, és utána ebben ki is tudjuk dolgozni.
- Ha az hozzávalók egy tálban vannak, akkor kézzel kidagasztjuk a tésztát. Ezután a tészta alját és tetejét liszttel meghintjük. A dagasztás körülbelül 20 perc lesz. Akkor jó a tészta, ha szépen elválik a kezünktől is és a tál falától is. Ezután 30 percet kelesztjük langyos helyen, letakarva.
- Miután megkelt a tészta, deszkára tesszük, és finom mozdulatokkal ovális formát adunk neki. Figyeljünk arra, hogy ne gyúrjuk a tésztát, mert akkor a levegő kikerül belőle, és nem lesz szép levegős a tésztánk sütés után.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és erre rátesszük a formázott kenyeret. Tetején éles késsel három bemetszést végzünk.
- Előmelegített sütőben körülbelül 30-35 percig sütjük 180-200 fokon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 40207
- Feltöltés dátuma: 2018. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szilágyi.Hajni
1 recept
Bolti kenyér helyett inkább sütöm meg ezt a fajta kenyeret. Nincs benne ízfokozó, így később is kezdene el romlani, bár nálunk erre nincs ideje :) Ha esetleg mégis megmarad a kenyér, akkor lereszelve ideális zsemlemorzsának is.