Házi karamellás és málnazselés bonbonok
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
2450
Kalória
13.1g
Fehérje
341.7g
Szénhidrátok
119.5g
Zsír
170.4g
Víz
179g
Koleszterin
23.8g
Rost
303.5g
Cukor
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Málnazselé
-
150g málna78 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Karamellkrém
-
150g cukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Bonbonok
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
2450
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Málnazselé
-
150g málna78 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Karamellkrém
-
150g cukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Bonbonok
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
2450
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Málnazselé
-
23.1g málna12 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Karamellkrém
-
23.1g cukor89 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
Bonbonok
-
30.8g étcsokoládé168 kcal
Összesen
376
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1135.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.7 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 24 mg
Víz
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
2450
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1135.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.7 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 24 mg
Víz
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
2450
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
376
kcal
Elkészítés
Málnazselé
- A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe, és hagyjuk őket megdagadni.
- Ezalatt a málnát a cukorral egy kisebb edényben összefőzzük (nem kell túlzottan forralni).
- A zselatinlapokból kinyomkodjuk a felesleges vizet, és hozzáadjuk a meleg málnához. Elkeverjük, hogy felolvadjon a zselatin, majd félretesszük az egészet teljesen kihűlni. Végül habzsákba töltjük.
Karamellkrém
- A cukrot serpenyőben kevés vízzel elkezdjük megolvasztani, majd szép borostyánszínűre karamellizáljuk.
- Hozzáöntjük a langyos tejszínt, és csomómentesre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat is, és teljesen simára keverjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd habzsákba töltjük, és a málnazseléhez hasonlóan felhasználásig félretesszük.
Bonbonok
- Temperálás: A bonbonkészítés első fázisa a csokoládé megolvasztása, temperálása. A temperálás annyit tesz, hogy a csokoládét hőkiegyenlítéssel megfelelő hőmérsékletűre varázsoljuk, ezáltal a kész bonbonok szép fényesek lesznek. Ehhez vízgőz fölött a csoki 3/4 részét, 150g 70%-os étcsokoládét megolvasztunk.
- Műanyag spatulával időnként kevergessük, hogy egyenletesen olvadjon. Ha étcsokoládéval dolgozunk, kb. 48-50 fokosnak kell lennie a csokinak. (Hőmérő híján úgy tudjuk megállapítani a kellő hőfokot, hogy megvárjuk, míg teljesen elolvad - ekkor kb. 50 fokos). Ilyenkor vegyük le a vízfürdő tetejéről, és adjuk hozzá a maradék csokit (az 1/3-át, ami 50g). Kevergessük addig, amíg teljesen elolvad. Mivel hőhatás már nem éri, a csoki olvasztja a maradékot, ami által az egész fokozatosan lehűl.
- A forma “kiöntése”: A csokoládét tölthetjük kanál segítségével vagy akár közvetlenül a tálból is a bonbonformába. Nyugi, így is, úgy is minden csokis lesz. Jó alaposan töltsük tele, ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja.
- Határozott mozdulattal fordítsuk meg a formát, és hagyjuk, hogy a felesleg visszacsöpögjön a csokis tálba. (Fontos, hogy ne pazaroljunk, még véletlenül sem!). Tegyük a bonbonformát néhány percre a hűtőbe, hogy a csoki teljesen kidermedjen. A maradékot tegyük vissza a gőzre, hogy ne hűljön ki. Néha kevergessük át, hogy kellően olvadt állapotban maradjon. Hőmérővel tudjuk ellenőrizni, kb. 35-40 fokosnak kellene lennie.
- Töltés: A kész töltelékeket habzsák segítségével töltsük a formákba, (sokkal precízebben, maszatolás nélkül tudunk vele dolgozni), úgy, hogy a tetején pár milliméternyi helyet hagyjunk meg, hogy csokoládéval szépen le tudjuk zárni őket. Miután ezzel is megvagyunk, mehet be a hűtőbe egy negyed órára.
- Talpalás, avagy a bonbonok lezárása: Elérkeztünk a befejező fázishoz. Egy evőkanál segítségével töltsük meg a formákat a megmaradt csokoládéval, majd egy fém (vagy műanyag) spatulával húzzuk le a fölösleges csokit a formáról. Ismételjük meg ezt a műveletet, akár többször is, ügyelve arra, hogy a forma többi részén ne maradjon csokoládé, mert különben nem tudjuk majd szépen kipattintani a bonbonokat.
- Tegyük az elkészült formákat a hűtőbe néhány órára, ezután könnyedén ki tudjuk fordítani a csinos kis házi bonbonjainkat. Ugye, milyen szépek?
Recept infó
- Előkészítés ideje: 120 perc
- Főzés ideje: 10 perc
A bonbonkészítés nem a legegyszerűbb műfaj, de nem is ördöngösség. Most megmutatjuk nektek, hogyan alkothattok igazán szépeket otthon...és ezután tuti lecserélitek majd a bolti változatokat!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!