Házi karamellás és málnazselés bonbonok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Foxpost
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Málnazselé
-
150g málna78 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Karamellkrém
-
150g cukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Bonbonok
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
2450
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Málnazselé
-
150g málna78 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Karamellkrém
-
150g cukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Bonbonok
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
2450
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Málnazselé
-
23.1g málna12 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
0g lapzselatin0 kcal
Karamellkrém
-
23.1g cukor89 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
Bonbonok
-
30.8g étcsokoládé168 kcal
Összesen
376
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1135.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.7 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
2450
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1135.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.7 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
2450
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
376
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
Málnazselé
- A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe, és hagyjuk őket megdagadni.
- Ezalatt a málnát a cukorral egy kisebb edényben összefőzzük (nem kell túlzottan forralni).
- A zselatinlapokból kinyomkodjuk a felesleges vizet, és hozzáadjuk a meleg málnához. Elkeverjük, hogy felolvadjon a zselatin, majd félretesszük az egészet teljesen kihűlni. Végül habzsákba töltjük.
Karamellkrém
- A cukrot serpenyőben kevés vízzel elkezdjük megolvasztani, majd szép borostyánszínűre karamellizáljuk.
- Hozzáöntjük a langyos tejszínt, és csomómentesre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat is, és teljesen simára keverjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd habzsákba töltjük, és a málnazseléhez hasonlóan felhasználásig félretesszük.
Bonbonok
- Temperálás: A bonbonkészítés első fázisa a csokoládé megolvasztása, temperálása. A temperálás annyit tesz, hogy a csokoládét hőkiegyenlítéssel megfelelő hőmérsékletűre varázsoljuk, ezáltal a kész bonbonok szép fényesek lesznek. Ehhez vízgőz fölött a csoki 3/4 részét, 150g 70%-os étcsokoládét megolvasztunk.
- Műanyag spatulával időnként kevergessük, hogy egyenletesen olvadjon. Ha étcsokoládéval dolgozunk, kb. 48-50 fokosnak kell lennie a csokinak. (Hőmérő híján úgy tudjuk megállapítani a kellő hőfokot, hogy megvárjuk, míg teljesen elolvad - ekkor kb. 50 fokos). Ilyenkor vegyük le a vízfürdő tetejéről, és adjuk hozzá a maradék csokit (az 1/3-át, ami 50g). Kevergessük addig, amíg teljesen elolvad. Mivel hőhatás már nem éri, a csoki olvasztja a maradékot, ami által az egész fokozatosan lehűl.
- A forma “kiöntése”: A csokoládét tölthetjük kanál segítségével vagy akár közvetlenül a tálból is a bonbonformába. Nyugi, így is, úgy is minden csokis lesz. Jó alaposan töltsük tele, ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja.
- Határozott mozdulattal fordítsuk meg a formát, és hagyjuk, hogy a felesleg visszacsöpögjön a csokis tálba. (Fontos, hogy ne pazaroljunk, még véletlenül sem!). Tegyük a bonbonformát néhány percre a hűtőbe, hogy a csoki teljesen kidermedjen. A maradékot tegyük vissza a gőzre, hogy ne hűljön ki. Néha kevergessük át, hogy kellően olvadt állapotban maradjon. Hőmérővel tudjuk ellenőrizni, kb. 35-40 fokosnak kellene lennie.
- Töltés: A kész töltelékeket habzsák segítségével töltsük a formákba, (sokkal precízebben, maszatolás nélkül tudunk vele dolgozni), úgy, hogy a tetején pár milliméternyi helyet hagyjunk meg, hogy csokoládéval szépen le tudjuk zárni őket. Miután ezzel is megvagyunk, mehet be a hűtőbe egy negyed órára.
- Talpalás, avagy a bonbonok lezárása: Elérkeztünk a befejező fázishoz. Egy evőkanál segítségével töltsük meg a formákat a megmaradt csokoládéval, majd egy fém (vagy műanyag) spatulával húzzuk le a fölösleges csokit a formáról. Ismételjük meg ezt a műveletet, akár többször is, ügyelve arra, hogy a forma többi részén ne maradjon csokoládé, mert különben nem tudjuk majd szépen kipattintani a bonbonokat.
- Tegyük az elkészült formákat a hűtőbe néhány órára, ezután könnyedén ki tudjuk fordítani a csinos kis házi bonbonjainkat. Ugye, milyen szépek?
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 3647
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Foxpost
10 recept
A bonbonkészítés nem a legegyszerűbb műfaj, de nem is ördöngösség. Most megmutatjuk nektek, hogyan alkothattok igazán szépeket otthon...és ezután tuti lecserélitek majd a bolti változatokat!