r
Nosalty Logó

Házi karamellás és málnazselés bonbonok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Foxpost
Házi karamellás és málnazselés bonbonok
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

2450
Kalória
13.1g
Fehérje
341.7g
Szénhidrátok
119.5g
Zsír
170.4g
Víz
179g
Koleszterin
23.8g
Rost
303.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

Összesen 2450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

Összesen 2450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

Összesen 376 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

Málnazselé

  1. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe, és hagyjuk őket megdagadni.
  2. Ezalatt a málnát a cukorral egy kisebb edényben összefőzzük (nem kell túlzottan forralni).
  3. A zselatinlapokból kinyomkodjuk a felesleges vizet, és hozzáadjuk a meleg málnához. Elkeverjük, hogy felolvadjon a zselatin, majd félretesszük az egészet teljesen kihűlni. Végül habzsákba töltjük.

Karamellkrém

  1. A cukrot serpenyőben kevés vízzel elkezdjük megolvasztani, majd szép borostyánszínűre karamellizáljuk.
  2. Hozzáöntjük a langyos tejszínt, és csomómentesre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat is, és teljesen simára keverjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd habzsákba töltjük, és a málnazseléhez hasonlóan felhasználásig félretesszük.

Bonbonok

  1. Temperálás: A bonbonkészítés első fázisa a csokoládé megolvasztása, temperálása. A temperálás annyit tesz, hogy a csokoládét hőkiegyenlítéssel megfelelő hőmérsékletűre varázsoljuk, ezáltal a kész bonbonok szép fényesek lesznek. Ehhez vízgőz fölött a csoki 3/4 részét, 150g 70%-os étcsokoládét megolvasztunk.
  2. Műanyag spatulával időnként kevergessük, hogy egyenletesen olvadjon. Ha étcsokoládéval dolgozunk, kb. 48-50 fokosnak kell lennie a csokinak. (Hőmérő híján úgy tudjuk megállapítani a kellő hőfokot, hogy megvárjuk, míg teljesen elolvad - ekkor kb. 50 fokos). Ilyenkor vegyük le a vízfürdő tetejéről, és adjuk hozzá a maradék csokit (az 1/3-át, ami 50g). Kevergessük addig, amíg teljesen elolvad. Mivel hőhatás már nem éri, a csoki olvasztja a maradékot, ami által az egész fokozatosan lehűl.
  3. A forma “kiöntése”: A csokoládét tölthetjük kanál segítségével vagy akár közvetlenül a tálból is a bonbonformába. Nyugi, így is, úgy is minden csokis lesz. Jó alaposan töltsük tele, ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja.
  4. Határozott mozdulattal fordítsuk meg a formát, és hagyjuk, hogy a felesleg visszacsöpögjön a csokis tálba. (Fontos, hogy ne pazaroljunk, még véletlenül sem!). Tegyük a bonbonformát néhány percre a hűtőbe, hogy a csoki teljesen kidermedjen. A maradékot tegyük vissza a gőzre, hogy ne hűljön ki. Néha kevergessük át, hogy kellően olvadt állapotban maradjon. Hőmérővel tudjuk ellenőrizni, kb. 35-40 fokosnak kellene lennie.
  5. Töltés: A kész töltelékeket habzsák segítségével töltsük a formákba, (sokkal precízebben, maszatolás nélkül tudunk vele dolgozni), úgy, hogy a tetején pár milliméternyi helyet hagyjunk meg, hogy csokoládéval szépen le tudjuk zárni őket. Miután ezzel is megvagyunk, mehet be a hűtőbe egy negyed órára.
  6. Talpalás, avagy a bonbonok lezárása: Elérkeztünk a befejező fázishoz. Egy evőkanál segítségével töltsük meg a formákat a megmaradt csokoládéval, majd egy fém (vagy műanyag) spatulával húzzuk le a fölösleges csokit a formáról. Ismételjük meg ezt a műveletet, akár többször is, ügyelve arra, hogy a forma többi részén ne maradjon csokoládé, mert különben nem tudjuk majd szépen kipattintani a bonbonokat.
  7. Tegyük az elkészült formákat a hűtőbe néhány órára, ezután könnyedén ki tudjuk fordítani a csinos kis házi bonbonjainkat. Ugye, milyen szépek?

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A bonbonkészítés nem a legegyszerűbb műfaj, de nem is ördöngösség. Most megmutatjuk nektek, hogyan alkothattok igazán szépeket otthon...és ezután tuti lecserélitek majd a bolti változatokat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!