r
Nosalty Logó

Házi forró csokoládé Adamsy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi forró csokoládé Adamsy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Összesen 748 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Összesen 2991 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 748 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    213.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2991 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A csokoládéhoz

  1. A csokoládét vágjuk apróra, majd vízgőz felett folyamatos keverés mellett olvasszuk meg.
  2. A főzőtejszínt kezdjük el melegíteni, adjunk hozzá egy pici tejet, majd folyamatos kevergetés mellett keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a vanília kikapart belsejét. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. A tejszínhabhoz:a hideg habtejszínhez hozzáadjuka habfixálót és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük.
  4. Ezután már csak tálalni kell.:)
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17718
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Ajánló

A vanília helyett ízesíthetjük különböző aromákkal is, érdemes kísérletezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy meghitt beszélgetéshez készült ez a laktató, forró finomság.

Hozzávalók

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...