r
Nosalty Logó

Havas háztető ahogy medium készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
medium
Havas háztető ahogy medium készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A közepéhez

A tetejére

Összesen 1066 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A közepéhez

A tetejére

Összesen 6383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A közepéhez

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1066 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    390.9 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4249.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2937 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 6383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A közepéhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat a vízzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon megsütjük.
  3. A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, egyet tálra teszünk belőle, ez lesz az alja a házikónknak.
  4. A süti közepére valókat összegyúrjuk, és a felét a tésztára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, ezután kirakjuk egy sor meggyel, és betakarjuk a másik felével kicsit csúcsosan.
  5. A krémhez a pudingport a fele cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük. A margarint a másik fele cukorral habosra keverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinnal. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető.
  6. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
  7. A mázhoz a cukrot a vízzel kevergetve sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót és a margarint, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna, kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15018
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
medium 5 recept

Az idén karácsonykor a szokásos mézeskalács házikó helyett ezt a szintén mutatós sütit készítettem el. Odakint ezúttal sem havazott, így legalább az én konyhámban igen.:) Átjöttek a barátaink is, mindenki dicsérte a látványt és az ízét is. Mondanom se kell, a házikó hamar elfogyott. Próbáljátok ki, nagyon finom és dekoratív része lehet a karácsonyi asztalnak.

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A közepéhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...