adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
309
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1239
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
77.5g burgonya45 kcal
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
2.3g sertészsír21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
96
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 185.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
309
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1017.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 743 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1239
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
6 evőkanál finomliszt
-
2 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk.
- Közben a megpucolt krumplit nokedliszaggatón lereszeljük.
- Összekeverjük a krumplit a liszttel, sóval, borssal és a pirított hagymával.
- Kizsírozzuk a tepsit, egyenletesen elsimítjuk a krumplis masszát a tepsiben, olvasztott zsírral meglocsoljuk, és letakarjuk alufóliával.
- Előmelegített sütőbe rakjuk, 40 percig letakarva sütjük, utána még 20 percig pirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8306
- Feltöltés dátuma: 2013. február 24.
Ajánló
Bármilyen zsírral készíthetjük, én kacsazsírral készítettem, mert az volt éppen itthon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
V2rider
21 recept
Nagyon egyszerű az elkészítése, kevés hozzávalóból egyszerű, de finom étel készül. A recept Pelle Józsefné szakácskönyvéből van, de a hozzávalókat megdupláztam, mert a felét egyedül megettem, gond nélkül.