r
Nosalty Logó

Háromízű kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Háromízű kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Összesen 676 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Összesen 2702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Összesen 285 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 676 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgával elkevert tejet, az olvasztott margarint, és közepesen lágy tésztává dagasztjuk.
  2. 3 részre osztjuk. Az egyikbe beledagasztjuk a diót és a fahéjat, a másikba a kakaóport, a harmadikba a reszelt citromhéjat. Ha keménynek találjuk így a tésztát, pici tejjel lágyíthatjuk.
  3. Kétszer 20 percet kelesztjük langyos helyen, letakarva. A két kelesztés közt könnyedén átgyúrjuk mindhárom cipót.
  4. A kelesztések után 3 hosszú hengerré sodorjuk a különböző színű tésztákat, végüket összecsípjük, és hármas fonással lazán befonjuk.
  5. 10-15 percig még állni hagyjuk, majd tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10718
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 05.

Ajánló

Hideg tejet iszogatva mellé, esetleg vajjal és dzsemmel megkenve fenséges reggeli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az úgy kezdődött, hogy az új kuglófsütőt ki akartam próbálni. Természetesen a kelt kuglófhoz nem volt itthon réteslisztem, így simaliszttel helyettesítettem, meg a néhány napja megmaradt darált diót is el kellett használni valahová, meg a tészta is annyi lett, hogy nem fért volna be a kuglófformába... Hát valahogy így készült ez a kalács, de nem bántam meg. Puha és zamatos, nem túl édes, és nagyon jól kijönnek benne a különböző ízek. A kuglófsütőt még azóta se próbáltam ki...

Hozzávalók

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...