r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás túrós tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Harcsapaprikás túrós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Összesen 2434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    926 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5408.8 g
  • Cink
    267 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    2253 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    2052 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 2434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A harcsapaprikáshoz

  1. A tészta alapnyagait robotgépben összegyúrjuk, hűtőbe tesszük pihenni legalább negyed órára.
  2. A harcsafilét kb 1-1,5 x 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A paprikáshoz a hagymát összevágjuk, olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd a harcsakockákat.
  4. A paradicsomot meghámozzuk, magjait is kiszedjük és csak a húsát kockázzuk a halra. Következik a paprika felkockázva, a fokhagyma reszelve, a fűszerek, a sűrített paradicsom,végül felöntjük a rozéval, és fedő alatt nagyon kis tűzön 20 perc alatt megfőzzük.
  5. A túrós tésztát átgyúrjuk, ha nagyon lágy, még lisztet adunk hozzá,kinyújtjuk (tésztanyújtógép: 3-as fokozat), pogácsaszaggatóval 5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A tészta közepére teszünk egy kocka halat, a széleit kis vízzel megkenjük, és ráragasztunk egy másik kört, széleit összenyomkodjuk.
  6. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, leöblítjük.
  7. A megmaradt szaftot tejföllel összeturmixoljuk, avval tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14498
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsapaprikás túrós tésztával
Évi néni 1830 recept

Férjem kedves kolléganője, Anett, egy moby dick nagyságú afrikai harcsával kedveskedett nekünk, melyet ő maga fogott. Nekiálltam birkózni az állattal. Kezdtem a nyúzással... Megfentem a filézőkésemet, és iziben félig lemetszettem a kisujjamat, tehát az élezés kiválóan sikerült. Az egészségügyi ellátás is, mivel mindig mondom, - egy jó műtősnő mindent megold. Ezután az új éttermi előírásoknak megfelelően gumikesztyűben főztem meg az ebédet. A hal feldolgozásával többet bíbelődtem, mint a főzéssel magával. Nekem az első számú kritikusom a fiam. Ami az ő szűrőjén átmegy, az mindenütt megfelel. Először nem akart neki látni, de csak megkóstolta. Legnagyobb örömömre két tányérral is eltüntetett az étekből. Hála neked Anett, köszönjük!

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...