Harcsapaprikás túrós tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
100g afrikai harcsa119 kcal
-
14 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
36g paradicsom6 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
60g rosé49 kcal
A tésztához
-
22g tojás28 kcal
-
20g tehéntúró29 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A szószhoz
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
486
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
71 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
300g rosé246 kcal
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
A szószhoz
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
2434
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
27.3g afrikai harcsa32 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.8g paradicsom2 kcal
-
5.5g tv-paprika1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
16.4g rosé13 kcal
A tésztához
-
6g tojás8 kcal
-
5.5g tehéntúró8 kcal
-
13.6g finomliszt50 kcal
A szószhoz
-
5.5g tejföl11 kcal
Összesen
133
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.8 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 258.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 926 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
486
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.7 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 694 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5408.8 g
-
Cink 267 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 208 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1875 mg
-
Nátrium 2253 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1292.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 684 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 2052 micro
-
β-crypt 263 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1802 micro
Összesen
2434
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 253 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
A harcsapaprikáshoz
-
50 dkg afrikai harcsa
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db paradicsom
-
1 db tv-paprika
-
1 db babérlevél
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
3 dl rosé
A tésztához
-
2 db tojás
-
10 dkg tehéntúró
-
25 dkg finomliszt
A szószhoz
-
1 dl tejföl
Elkészítés
A harcsapaprikáshoz
- A tészta alapnyagait robotgépben összegyúrjuk, hűtőbe tesszük pihenni legalább negyed órára.
- A harcsafilét kb 1-1,5 x 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk.
- A paprikáshoz a hagymát összevágjuk, olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd a harcsakockákat.
- A paradicsomot meghámozzuk, magjait is kiszedjük és csak a húsát kockázzuk a halra. Következik a paprika felkockázva, a fokhagyma reszelve, a fűszerek, a sűrített paradicsom,végül felöntjük a rozéval, és fedő alatt nagyon kis tűzön 20 perc alatt megfőzzük.
- A túrós tésztát átgyúrjuk, ha nagyon lágy, még lisztet adunk hozzá,kinyújtjuk (tésztanyújtógép: 3-as fokozat), pogácsaszaggatóval 5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A tészta közepére teszünk egy kocka halat, a széleit kis vízzel megkenjük, és ráragasztunk egy másik kört, széleit összenyomkodjuk.
- Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, leöblítjük.
- A megmaradt szaftot tejföllel összeturmixoljuk, avval tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14498
- Feltöltés dátuma: 2012. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Férjem kedves kolléganője, Anett, egy moby dick nagyságú afrikai harcsával kedveskedett nekünk, melyet ő maga fogott. Nekiálltam birkózni az állattal. Kezdtem a nyúzással... Megfentem a filézőkésemet, és iziben félig lemetszettem a kisujjamat, tehát az élezés kiválóan sikerült. Az egészségügyi ellátás is, mivel mindig mondom, - egy jó műtősnő mindent megold. Ezután az új éttermi előírásoknak megfelelően gumikesztyűben főztem meg az ebédet. A hal feldolgozásával többet bíbelődtem, mint a főzéssel magával. Nekem az első számú kritikusom a fiam. Ami az ő szűrőjén átmegy, az mindenütt megfelel. Először nem akart neki látni, de csak megkóstolta. Legnagyobb örömömre két tányérral is eltüntetett az étekből. Hála neked Anett, köszönjük!