r
Nosalty Logó

Hamis steak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Norbi06
Hamis steak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 206 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 616 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzunk, megszabadítjuk az esetleges inaktól, majd alaposan bedörzsöljük borssal.
  2. Előmelegített, tűzforró serpenyőben leheletnyi olajon hirtelen minden olalát megsütjük az előzőleg 4-5 cm vastag szeletekre vágott szűznek.
  3. Előmelegített 200 °C fokos sütőben (gáz 5-ös fokozat)nagyjából 4 (angolos), 5 (fél angolos), 7 (fél átsült), 10 (átsült) perc alatt a kívánt eredményűre süssük. (A sütési idő egy hozzávetőleges szám, ami az én konyhámban, az én sütőmön megbízható, de ez persze változhat készülékenként, illetve háztartásonként.)
  4. Pihentessük a húst annyi ideig, ameddig a sütés tartott, így nem csorog ki belőle az értékes húsnedv. De abból se lesz világrengető probléma, ha azonnal neki esünk pihentetés nélkül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24991
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

Együnk vele különféle mártásokat, nincs olyan, amelyik ne illene hozzá. Köretnek készíthetünk mellé párolt zöldségeket vagy krumplit. Ajánljunk hozzá kellemes, gyümölcsös illatú fehér, illetve rozé borokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Sertés szűzérme. Ugyanaz a része a disznónak, mint a bélszín a marhának. Ebből indultam ki. Csodálatos lett a végeredmény, azóta mindig így készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...