Hamis matchás piskótatekercs fügelevéllel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
100 g finomliszt
-
60 ml tej
-
120 g cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
250 g habtejszín
-
250 g mascarpone
-
30 g porcukor
-
100 g szeder
493
Kalória
9.2g
Fehérje
43.8g
Szénhidrátok
31.3g
Zsír
65.3g
Víz
169.7g
Koleszterin
1.2g
Rost
29.8g
Cukor
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
8g tej4 kcal
-
44 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
31g habtejszín91 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
0 kcal
-
19g lekvár/ dzsem52 kcal
-
13g szeder5 kcal
Összesen
493
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g tej34 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
0 kcal
-
150g lekvár/ dzsem417 kcal
-
100g szeder41 kcal
Összesen
3945
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
23.1g tojás29 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
17.5g habtejszín51 kcal
-
17.5g mascarpone71 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0 kcal
-
10.5g lekvár/ dzsem29 kcal
-
7g szeder3 kcal
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
493
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 250.1 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2186.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 885 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350.7 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 522.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 929 mg
-
Retinol - A vitamin: 1150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1592 micro
Összesen
3945
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
275
kcal
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
- A lisztet elkeverjük a fügelevélporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra és kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a tepsin, majd 15-20 percig sütjük.
- A frissen kisült piskótát egy tiszta konyharuhára fordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Felcsavarjuk és így hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez
- A tejszínt egy lábasba tesszük a fügelevélporral, majd alacsony lángon 5-7 percig főzzük, míg a tejszín egy kis színt kap. Utána hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az ízesített tejszínt egy tálba tesszük a mascarponéval és a porcukorral, majd lágy krémet keverünk kézi mixerrel.
- A kihűlt piskótát megkenjük szederlekvárral, majd elkenjük rajta a tejszínes krémet (hagyjunk egy kétujjnyi sávot üresen a végén, hogy a krém ne folyjon túl a tésztán). Felcsavarjuk, a végeit levágjuk és a maradék krémmel illetve friss szederrel díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Ha a fügefa levelét megszárítjuk, majd finomra őröljük, a matchához ízben, színben és állagban is hasonló port kapunk. Felhasználhatjuk sütemények tésztájában és krémekben is, például az alábbi módon. Kellemesen aromás, herbális-kókuszos ízéhez jól passzolnak a bogyós gyümölcsök, mint a szeder is.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!