r
Nosalty Logó

Hamis marcipánkrémes kakaós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis marcipánkrémes kakaós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 2975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5115.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1424 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 2975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint ez lehet több és kevesebb is)
  • 50 ml mandulaaroma (javaslom mindenki kóstolja meg közben, az ízintenzitás miatt, nehogy esetleg nagyon erősre sikerüljön)

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Piskótatésztát készítünk: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját.
  2. Külön tálban a lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük.
  3. Ha mindent összekevertünk, akkor a cukorral és a citrom héjával elkevert tojássárgájához hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd a sütőporral és a kakaóval elegyített lisztet is. Ezt nagy mozdulatokkal összekeverjük.
  4. 30-35 percet sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben.

Krém

  1. A tejet a liszttel és az aromával sűrű állagúra főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A margarint és a cukrot habosra keverjük.
  3. Ha kihűlt a krémünk főzött része, hozzákeverjük a cukros margarint.

Összeállítás

  1. Ha elkészült a piskóta, a krém is összeállt, akkor jöhet a forma tervezése.
  2. Először is vegyünk egy Magyarország térkép mintát, és vágjuk körbe. Utána a piskótánkat vízszintesen félbevágjuk, töltsük meg a krémünk felével. Majd a krém másik felével borítsuk be kívülről is a tortánkat.
  3. Vágjunk egy kis szelet marcipánt, melyet kis golyócskákra szedjünk szét, és színezzük feketére, kékre és pirosra. Ha a színezések is megtörténtek, ezt követően formázzunk kis hurkákat a feketéből, ezzel rakjuk ki a határokat. A kékből formázzuk meg a Balatont, a pirosból pedig a fővárost.
  4. Szükségünk lesz 1 db gyöngyre is (természetesen fogyaszthatóra). Én ezzel jelöltem a mi kis településünket, ahol élünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 933
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon kedves barátnőmnek szerettem volna valamilyen egyedi tortát készíteni a születésnapjára, és miután ő föci/magyar szakos pedagógus, így ezt a Magyarország tortát eszeltem ki neki meglepetésként. Azt hiszem, nagyon ízlett és nagyon tetszett neki.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...