r
Nosalty Logó

Hamis hájas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Hamis hájas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 9056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    534.7 g
  • Telített zsírsav
    301 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    962.5 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    461 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 9056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 437 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 12 órára hűtőbe tesszük, majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  2. Téglalap alakokat vágva, megtöltjük szilvalekvárral, diókrémmel, vagy más töltelékkel.
  3. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben halvány színűre sütjük.
  4. Még forrón megporcukrozzuk. (Ebből a mennyiségből 3 és fél gáztepsivel lett.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 608
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 98700
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 09.

Ajánló

A lekvár mennyiségét saccolva adtam meg, attól függ, mennyit teszünk a tésztába!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár napja készítettem el a hamis hájast. A nővéremet átvertem vele, hiszen azt hitte, valódi hájas, még réteges is lett... pedig nem is lett hajtogatva egyszer sem. Mikor kivettem a hűtőből, kicsit  keménynek tűnt a tészta, de perceket várva engedett, és szépen nyújtható lett. Levagdostam a kinyújtott hullámos széleit egyenesre, és könnyebb volt téglalap formákat alakítani belőle, a levagdosott részeket pedig ismét összegyúrtam, majd nyújtottam.... Szerintem ez nem olyan hizlaló, hisz nem háj van benne!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...