Hamis gesztenyepüré
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
702
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
2809
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
39.1g fejtett bab130 kcal
-
31.3g porcukor121 kcal
-
15.6g dió102 kcal
-
10.9g vaj78 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
Összesen
438
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
702
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 126.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2895.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 734 mg
-
Foszfor 1262 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1077 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
2809
kcal
- 13% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 6.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
438
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
20 dkg porcukor
-
7 dkg vaj
-
1 db vanília
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A babot pár órára beáztatjuk, majd puhára főzzük. Mikor kihűlt átpasszírozzuk (vagy daráljuk), hozzáadjuk az átszitált kakaót, a darált diót és az eszenciát (ebből tehetünk többet, ízlés szerint).
- A vajat a porcukorral és a vaníliával habosra kavarjuk, majd a két masszát összevegyítjük, és pár órát hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálalhatjuk tejszínhabbal, de tortakrémet is készíthetünk belőle.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 274
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 46270
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Egy kedves látogatóm kérésére kezdtem kutatni a recept után, több receptből raktam össze. (Ezúton ajánlom a receptet neked kedves Veronika.) A fotón látható krémnél a masszához hozzákavartam 10 dkg olvasztott étcsokoládét, tejszínhabot adtam hozzá és meglocsoltam olvasztott csokival. Senki nem ismerte fel, hogy babból készült. Úgy értesültem, hogy az "igazi" gesztenyepüré sem igazi, tartalmazhat burgonyát, babot és ki tudja még mi mindent.