r
Nosalty Logó

Hamis gesztenyepüré

0,0

0 ÉRTÉKELÉS57 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Hamis gesztenyepüré
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

702
Kalória
19.5g
Fehérje
94g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
11.1g
Víz
37.6g
Koleszterin
13g
Rost
52g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2809 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2895.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1077 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 2809 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 438 kcal

Elkészítés

  1. A babot pár órára beáztatjuk, majd puhára főzzük. Mikor kihűlt átpasszírozzuk (vagy daráljuk), hozzáadjuk az átszitált kakaót, a darált diót és az eszenciát (ebből tehetünk többet, ízlés szerint).
  2. A vajat a porcukorral és a vaníliával habosra kavarjuk, majd a két masszát összevegyítjük, és pár órát hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Tálalhatjuk tejszínhabbal, de tortakrémet is készíthetünk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Egy kedves látogatóm kérésére kezdtem kutatni a recept után, több receptből raktam össze. (Ezúton ajánlom a receptet neked kedves Veronika.) A fotón látható krémnél a masszához hozzákavartam 10 dkg olvasztott étcsokoládét, tejszínhabot adtam hozzá és meglocsoltam olvasztott csokival. Senki nem ismerte fel, hogy babból készült. Úgy értesültem, hogy az "igazi" gesztenyepüré sem igazi, tartalmazhat burgonyát, babot és ki tudja még mi mindent.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!