r
Nosalty Logó

Hamis feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2086 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 2086 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A könnyebb elkészítés érdekében használjunk tortasütőformát.
  2. Az első lapot letesszük a tortaforma aljára, majd megkenjük meggylekvárral. Ha a lekvárt egy kicsit savanyúnak érezzük, szórjuk meg egy kevés porcukorral.
  3. A félbevágott, kimagozott cseresznyével megszórjuk, és rárakjuk a második tortalapot.
  4. Egy zacskó vaníliapudingot a rajt leírtak alapján elkészítünk, majd hagyjuk kihűlni (legjobb módszer, ha a mosogatóba hideg vizet engedünk, és a lábast beleállítjuk), közben párszor megkeverjük, hogy ne rétegesedjen a teteje.
  5. Miután kihűlt, ráöntjük a tortalapra, elkenjük, és rárakjuk a tetejére az utolsó tortalapot is.
  6. Kb. fél órát pihenni hagyjuk, hogy a puding megdermedjen.
  7. Ezután lecsatoljuk a tortaforma külsejét, és étbevonóból elkészítjük a mázat. Rákenjük a tortára, és díszítésként cseresznyét rakunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8717
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a fekete-erdő tortát, de mivel nyáron nem ajánlják a tejszínhabos süteményeket, ezért helyette vaníliapudingot és csokimázat használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek