r
Nosalty Logó

Hamis feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2086 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 2086 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A könnyebb elkészítés érdekében használjunk tortasütőformát.
  2. Az első lapot letesszük a tortaforma aljára, majd megkenjük meggylekvárral. Ha a lekvárt egy kicsit savanyúnak érezzük, szórjuk meg egy kevés porcukorral.
  3. A félbevágott, kimagozott cseresznyével megszórjuk, és rárakjuk a második tortalapot.
  4. Egy zacskó vaníliapudingot a rajt leírtak alapján elkészítünk, majd hagyjuk kihűlni (legjobb módszer, ha a mosogatóba hideg vizet engedünk, és a lábast beleállítjuk), közben párszor megkeverjük, hogy ne rétegesedjen a teteje.
  5. Miután kihűlt, ráöntjük a tortalapra, elkenjük, és rárakjuk a tetejére az utolsó tortalapot is.
  6. Kb. fél órát pihenni hagyjuk, hogy a puding megdermedjen.
  7. Ezután lecsatoljuk a tortaforma külsejét, és étbevonóból elkészítjük a mázat. Rákenjük a tortára, és díszítésként cseresznyét rakunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8718
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a fekete-erdő tortát, de mivel nyáron nem ajánlják a tejszínhabos süteményeket, ezért helyette vaníliapudingot és csokimázat használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...