Hamis baklava
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Angie-30
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
Baklava
Szirup
Összesen
908
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
Baklava
Szirup
Összesen
3626
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.7 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
908
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 163 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 118 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1576.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 865 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 522.7 g
-
Cukor 406 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 210.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
3626
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
362
kcal
Elkészítés
Baklava
- A dióhoz keverjük a cukrot.
- Egy réteslapot kissé megkenünk olajjal, majd rátesszük a másik réteslapot, megszórjuk a cukros dióval, és feltekerjük.
- Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokon kb 20 percet sütjük.
- Amikor megsült, felszeleteljük.
Szirup
- A cukorra öntjük a vizet, felforraljuk, és 5-10 percet főzzük (ne legyen túl híg, de ne sűrűsödjön meg).
- A meleg szirupot a baklavára öntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4019
- Feltöltés dátuma: 2013. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Angie-30
355 recept
Egy vasárnapi süti, a cukor mennyiségen lehet változtatni ízlés szerint. Hamis baklava, mivel kissé más az elkészítése, egyszerűbb, mégis ugyanolyan finom.