r
Nosalty Logó

Hamburger házilag Csorbusztól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csorbusz
Hamburger házilag Csorbusztól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

846
Kalória
43.9g
Fehérje
93.7g
Szénhidrátok
32g
Zsír
188.2g
Víz
160.4g
Koleszterin
4g
Rost
6.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

Összesen 846 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

Összesen 3389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hamburger zsemléhez

A hamburger húshoz

A szószhoz

Összesen 225 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 846 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.5 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6602.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    3236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    752.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 3389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A hamburger zsemléhez

  1. A zsemle elkészítése:
  2. A lisztet, sót, cukrot elkeverjük az élesztővel. Belegyúrjuk a tojást és a vajat. Beleöntjük a vizet, de nem mindet, adagonként. Nem vizes, lágy tésztát akarunk kapni, hanem ruganyosat, masszívat.
  3. Miután a gép összedolgozta, egy órát kelesztjük meleg helyen. Majd egy óra múlva a géppel megint átdagasztjuk kb. 5-10 percig. Sima, ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk.
  4. Hat részre osztjuk, mérlegen kiadagoljuk a zsemléket.
  5. Gömb alakúra formázzuk, belerakjuk a sütőtpapírral kibélelt tepsibe, és lenyomjuk őket lepény formákra. Távolságot azért hagyunk közöttünk, mert egy órára megint pihentetni kell, és közben nőnek a kicsikék, és kell hely, hogy elférjenek egymás mellett.
  6. Ha letelt az egy óra, 185 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  7. A hús elkészítése:
  8. A darált húst sózzuk, és jó erősen borsozzuk.
  9. Kerek formákat lapogatunk belőlük, vékonyat, hogy átsüljenek. Nagyobbakat, mint a zsemle, ha netán sütés közben összemennének.
  10. A végén rádobjuk a cheddar lapkasajtot, hogy ráolvadjon.
  11. A szósz elkészítése:
  12. A szószhoz a lilahagymát jó apróra az uborkával együtt felaprítjuk, a többi alapanyagot összekeverjük vele.
  13. Aztán jöhet az összeállítás:
  14. A meleg zsemléket kettévágjuk, megkenjük szósszal, rárakjuk a húspogácsát a sajttal, és máris kész a fincsi házi hamburger.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Imádom a hamburgert, de inkább szeretek mindent házilag elkészíteni, mert tudom, miből készül. Ezt a receptet a barátnőmmel együtt állítottuk össze, innen-onnan felszedett dolgokból, saját tapasztalatból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!