Hamburger házilag Csorbusztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csorbusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hamburger zsemléhez
-
110g finomliszt400 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
7 kcal
-
45g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A hamburger húshoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
23g lilahagyma8 kcal
-
11g ketchup11 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
10g csemegeuborka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
17g lapkasajt61 kcal
Összesen
846
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hamburger zsemléhez
-
440g finomliszt1602 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
29 kcal
-
180g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A hamburger húshoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
90g lilahagyma33 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
68g lapkasajt243 kcal
Összesen
3389
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hamburger zsemléhez
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
12g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A hamburger húshoz
-
33.2g darált sertéshús60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
6g lilahagyma2 kcal
-
3g ketchup3 kcal
-
1.5g majonéz8 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
2.7g csemegeuborka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
4.5g lapkasajt16 kcal
Összesen
225
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1650.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 188.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
846
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.5 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 642 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6602.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 2120 mg
-
Nátrium 3236 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 752.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 568 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
3389
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 360 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A hamburger zsemléhez
-
44 dkg finomliszt
-
4 dkg vaj
-
1 db tojás
-
9 g instant élesztő
-
1 kk só
-
1 ek cukor
A hamburger húshoz
-
0.5 kg darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A szószhoz
-
1 db lilahagyma
-
3 ek ketchup
-
2 ek majonéz
-
1 kk mustár
-
1 db csemegeuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A hamburger zsemléhez
- A zsemle elkészítése:
- A lisztet, sót, cukrot elkeverjük az élesztővel. Belegyúrjuk a tojást és a vajat. Beleöntjük a vizet, de nem mindet, adagonként. Nem vizes, lágy tésztát akarunk kapni, hanem ruganyosat, masszívat.
- Miután a gép összedolgozta, egy órát kelesztjük meleg helyen. Majd egy óra múlva a géppel megint átdagasztjuk kb. 5-10 percig. Sima, ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk.
- Hat részre osztjuk, mérlegen kiadagoljuk a zsemléket.
- Gömb alakúra formázzuk, belerakjuk a sütőtpapírral kibélelt tepsibe, és lenyomjuk őket lepény formákra. Távolságot azért hagyunk közöttünk, mert egy órára megint pihentetni kell, és közben nőnek a kicsikék, és kell hely, hogy elférjenek egymás mellett.
- Ha letelt az egy óra, 185 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
- A hús elkészítése:
- A darált húst sózzuk, és jó erősen borsozzuk.
- Kerek formákat lapogatunk belőlük, vékonyat, hogy átsüljenek. Nagyobbakat, mint a zsemle, ha netán sütés közben összemennének.
- A végén rádobjuk a cheddar lapkasajtot, hogy ráolvadjon.
- A szósz elkészítése:
- A szószhoz a lilahagymát jó apróra az uborkával együtt felaprítjuk, a többi alapanyagot összekeverjük vele.
- Aztán jöhet az összeállítás:
- A meleg zsemléket kettévágjuk, megkenjük szósszal, rárakjuk a húspogácsát a sajttal, és máris kész a fincsi házi hamburger.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23519
- Feltöltés dátuma: 2012. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Csorbusz
19 recept
Imádom a hamburgert, de inkább szeretek mindent házilag elkészíteni, mert tudom, miből készül. Ezt a receptet a barátnőmmel együtt állítottuk össze, innen-onnan felszedett dolgokból, saját tapasztalatból.