Hamar káposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
V.Attila
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
340
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2240.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 1997 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 402.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8963.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 7988 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1610.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 912 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 516 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
340
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
17
kcal
Elkészítés
- A káposztát apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Egy nagyobb tálba teszünk egy maréknyit, és rászórunk egy kávéskanál sót. Ezt a műveletet addig folytatjuk, ameddig mind a káposzta, mind a só elfogy.
- Miután kész van, összekeverjük a káposztát a sóval, és félretesszük legalább 20 percre, hogy a só jól lágyítsa meg.
- Egy kisebb tálba beletesszük a cukrot és az ecetet. Beletöltünk 1,5 dl vizet, és addig kavarjuk, amíg a cukor elolvad benne.
- 20 perc után a káposztát a kézzel jól kiszorítjuk a levétől, és áttesszük egy salátástálba. A káposztát fellazítjuk, ráöntjük a cukros-ecetes vizet, majd ráöntjük a maradék vizet a káposztára. Ha nem lepte el, akkor még töltsünk rá, mert a káposzta még szív levet magába.
- Mikor elkészül, betesszük a hűtőbe, és hagyjuk ebédig. Utána..........
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3661
- Feltöltés dátuma: 2016. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
V.Attila
13 recept
Nagy divat ez a savanyúság felénk. Gyorsan elkészíthető és finom. Ajánlom legalább reggel elkészíteni, hogy az ebédig érjenek össze az ízek.