r
Nosalty Logó

Halloweeni horror torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Picipiros
Halloweeni horror torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1444
Kalória
18.3g
Fehérje
136.3g
Szénhidrátok
93g
Zsír
96.9g
Víz
180.2g
Koleszterin
3.1g
Rost
95.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 8660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    558.1 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5962.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    2193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    581.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1913 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 8660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 383 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.
  2. A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vaníliaaromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt! Kettesével hozzáadjuk a tojásokat, és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet és kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! :)
  4. Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is. A piskóta tésztáját egy-egy külön edényben szétválasztjuk. Az egyikhez pár csepp piros ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.
  5. Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál piros tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük.
  6. Előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig készre sütjük őket kb. 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk őket teljesen lehűlni.
  7. A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük a krémmel, a harmadik piskóta lapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.

Krém

  1. A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk lehűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponéhoz adagoljuk, végül ételfestékkel pirosra színezzük.

Díszítés

  1. A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalain, a maradék habot pedig habzsákba töltjük.
  2. A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az egyenletesen hozzáadott olajjal, majd ételfestékkel pirosra színezzük. Teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk, majd a habzsákból halmokat nyomunk a torta tetejére és kuszán összecsíkozzuk a halmokkal együtt a torta tetejét, a maradék pirosra festett fehércsokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!