Halloweeni horror torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
49g finomliszt178 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
18g napraforgó olaj159 kcal
-
52g cukor200 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
40g író16 kcal
-
23g étcsokoládé127 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
42g habtejszín122 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
24 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1444
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
293g finomliszt1067 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
112g margarin803 kcal
-
108g napraforgó olaj955 kcal
-
310g cukor1200 kcal
-
8g vaníliaaroma0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
240g író96 kcal
-
140g étcsokoládé764 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
250g habtejszín730 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
8660
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
13g finomliszt47 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
13.8g cukor53 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
10.7g író4 kcal
-
6.2g étcsokoládé34 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
8.9g fehér csokoládé48 kcal
-
11.1g mascarpone45 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
11.1g habtejszín32 kcal
-
4.4g fehér csokoládé24 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
383
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 93 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 993.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.3 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 96.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
1444
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.1 g
Zsír
-
Összesen 558.1 g
-
Telített zsírsav 181 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1081 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5962.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 1286 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1888 mg
-
Nátrium 2193 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 818 g
-
Cukor 575 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 581.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1988 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 786 mg
-
Retinol - A vitamin: 1913 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 872 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1070 micro
Összesen
8660
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
383
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
293 g finomliszt
-
2.5 teáskanál sütőpor
-
0.3 teáskanál szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál só
-
108 ml napraforgó olaj
-
310 g cukor
-
1.5 teáskanál vaníliaaroma
-
4 db tojás
Krém
-
200 g fehér csokoládé
-
250 g mascarpone
Díszítés
-
100 g fehér csokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Piskóta
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.
- A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vaníliaaromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt! Kettesével hozzáadjuk a tojásokat, és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.
- Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet és kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! :)
- Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is. A piskóta tésztáját egy-egy külön edényben szétválasztjuk. Az egyikhez pár csepp piros ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.
- Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál piros tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük.
- Előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig készre sütjük őket kb. 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk őket teljesen lehűlni.
- A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük a krémmel, a harmadik piskóta lapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.
Krém
- A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk lehűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponéhoz adagoljuk, végül ételfestékkel pirosra színezzük.
Díszítés
- A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalain, a maradék habot pedig habzsákba töltjük.
- A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az egyenletesen hozzáadott olajjal, majd ételfestékkel pirosra színezzük. Teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk, majd a habzsákból halmokat nyomunk a torta tetejére és kuszán összecsíkozzuk a halmokkal együtt a torta tetejét, a maradék pirosra festett fehércsokival.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1131
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept