r
Nosalty Logó

Halibutfilé finomfőzelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halibutfilé finomfőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Összesen 1373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Összesen 2746 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    548 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8096 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3132 micro
Összesen 1373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    1097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16191 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6264 micro
Összesen 2746 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 209 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Elkészítés

A halibuthoz

  1. Elsőként készítsd el az zöld olajat, mert azt hagyni kell állni. Ehhez alaposan turmixold össze a zöldeket és az olajat, majd tedd félre, hogy ülepedjen, és az olaj átvegye az ízeket. Később át is szűrheted, de ezt nem muszáj.
  2. A zsályacsipsz nagyon egyszerű: közepesen lángon hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, hogy ne legyen túl forró, és ne égjen meg, ne barnuljon be a zsályalevél. A leveleket dobd a forró olajba, nyomogasd le őket, hogy ne pöndörödjenek, majd szedd papírtörölközőre.
  3. A finomfőzelékhez vágd batonokra, vagyis hasábokra a répát és a karalábét, a salottot pedig aprítsd fel. A vaj és az olaj keverékén párold üvegesre a hagyma felét, majd dobd rá a zöldségeket, és közepesen magas lángon karamellizáld. Öntsd fel a fehérbor felével vagy vízzel (alaplével), sózd, borsozd, és párold még épp roppanósra. Ha ezzel megvagy, tedd félre a zöldségeket, és tartsd melegen.
  4. Ugyanabban a serpenyőben készíts vajmártást a maradék salottból, amelyet futtass meg az egyik kis kocka vajon. Ezt öntsd fel a maradék borral, forralj rajta egyet, hogy a nagyja elpárologjon, majd lassacskán, folyamatos kevergetés mellett, add hozzá a maradék kockákra vágott, hideg vajat. Ha az összeset hozzáadtad, és egynemű a szósz, mehet bele a mascarpone, és ha az is elolvadt, egy facsarásnyi citromlé. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd félre, és ezt is tartsd tartsd melegen.
  5. A gombát forró serpenyőben kevés olajon pirítsd, ne párold. Pár perc alatt ropogós lesz a külseje, és nekünk most pont ez kell. Ezt is tedd félre, és tartsd melegen.
  6. Utoljára jöhet a hal: ha nem halibut steaket kapsz, hanem vékony filéket, akkor pillanatok alatt megvagy, de a steaket sem kell órákig sütni. Forró serpenyő, szárazra törölt, besózott, beborsozott halfilé és egy jó tipp: egy kis darab sütőpapíron süsd, hogy tuti ne ragadjon oda! Oldalanként kb. 1- ½ perc, és meg is vagy, tálalhatsz!
  7. Kanalazz a tányérra a vajmártásból, majd rendezd rá a zöldségbatonokat. Ennek a tetejére helyezd a halfilé(ke)t, majd szórd meg a pirított gombával, végül díszítsd a zsályalevelekkel és a zöld olajjal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1883
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most egy nagyon érdekes étellel készültem nektek! Egy olyan specialitást fogok elkészíteni, amit szívből gyűlöltem az óvodában, ez pedig a finomfőzelék.

Hozzávalók

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...