Halászlé kiadósan finoman Pöszmösztől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
667g ponty508 kcal
-
250g hal144 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
10g halászlékocka44 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
718
kcal
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4000g ponty3048 kcal
-
1500g hal864 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
60g halászlékocka264 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6000g víz0 kcal
Összesen
4307
kcal
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
33.6g ponty26 kcal
-
12.6g hal7 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g halászlékocka2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50.3g víz0 kcal
Összesen
36
kcal
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.3 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3727.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1931 mg
-
Nátrium 1276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1470 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4138 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
718
kcal
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 620 g
Zsír
-
Összesen 169.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 2034 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22363.1 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 680 mg
-
Kálcium 1329 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 1032 mg
-
Foszfor 11585 mg
-
Nátrium 7657 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 8820.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 51 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 24828 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 638 micro
-
Kolin: 1962 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
4307
kcal
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 208 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
-
4 kg ponty
-
1.5 kg hal
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
6 db halászlékocka
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
6 l víz
Elkészítés
- Én általában élőpontyot veszek, ugyanis ebben benne vannak a belsőségek is, és mi nem dobjuk ki a hal fejét sem, mert a férjem jó horgászhoz híven megeszi azt is.:) Szóval megpucoljuk a pontyot, a belsőségeitől megszabadulunk (gyomor/kopoltyú/bognár tüske, igaz ez már nem belsőség.) Az apróhallal nem kell ennyit vacilálni, mert azt mi is konyhakészen vesszük.
- Ha kész a halpucolás, válogassuk ki azokat a részeket, amiket az alapléhez kívánunk adni. Mi a farokuszonytól kezdve jó pár szeletet belerakunk.
- Megpucolunk olyan 4 nagyobb fej hagymát, felkockázzuk, majd olajon/zsíron szépen megpirítjuk.Ha kész, megszórjuk jó sok pirospaprikával, majd az apróhalakat és a pontyból kiválogatott szeleteket beletesszük, és egy kb. 10 literes fazékba feltesszük főni (bőven lepje el a víz). Ez kb. olyan 3 órát vesz igénybe.
- Addig jól átmossuk a többi részét a halnak, a fejére különös figyelmet fordítsunk, ugyanis ott elég sok minden van, ami elronthatja az ételt! Figyeljünk arra hogy a keserű foga ne maradjon benne, ezt nem nehéz szem elől téveszteni, mert igencsak nagy!
- Mikor kész az alaplé, előveszünk egy szűrőt, egy turmixgépet és egy másik nagyobb edényt. Elkezdjük kimerni a halszeleteket a szűrőbe a lével együtt, majd elkezdjük paszírozni úgy, hogy lehetőleg ne sok szálka maradjon benne. Ugye a szűrőben maradnak a szálkák, a hús meg átpaszírozódik az edénybe. Ami a szűrőben marad szálka kidobjuk, majd a másik edénybe nyert lét/húst öntsük át a turmixba, merjük rá még levet, és mehet a turmixolás. Ezt addig folytassuk, amíg el nem fogy az alaplé paszírozás-turmixolás.
- Ha ezzel készen vagyunk, rakjuk vissza az eredeti fazékba, és mehet bele a ponty. Fejjel, hal szeletekkel, mindennel együtt. Rakjunk bele olyan 6 db halászlékockát, és főzzük. Ha nem elég piros a színe, rakhatunk bele még pirospaprikát, de ezt csak akkor, amikor forr a leves, és csak oda szórjunk, ahol a lé forr. Lehetőleg mellőzzük a keverést, inkább rázogassuk a fazekat, ugyanis így elkerülhetjük a halszeletek törését. Ízesítsük sóval, erőspaprikával. Mielőtt kész, 10 perccel előtte rakjuk bele a haltejet/halikrát.
- Ennél a fázisnál már lényegesen kevesebbett kell főzni, úgy 30-40percet.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 33710
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a halászlevet, nálunk évközben is gyakran előfordul. Igazából mi úgy szoktuk a halat venni, hogy egy pikkelyes, egy tükrös, ugyanis teljesen más a kettőnek az íze, és igazán zamatos ételt kapunk így. Idén a pikkelyes volt 2,5kg, a tükrös olyan 2kg lehetett. Sokáig anyukám halászleve volt számomra a legfinomabb, de miután a férjemmel összekerültünk, aki lelkes horgász, megmutatta az igazán ízletes halászlevet. Azt azért még elárulom, hogy mi ezt az adagot csak kettőnkre szoktuk elkészíteni, és olyan 3-4napig tart, karácsonykor nem is eszünk jóformán mást!