Halas pite Jamie Oliver módra
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g zeller45 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
38g cheddar sajt151 kcal
-
150g hal86 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
63g kókusztej123 kcal
-
4g ghee25 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g zeller181 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
-
600g hal346 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
250g kókusztej493 kcal
-
14g ghee100 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
23.5g zeller8 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
8g citrom1 kcal
-
7g cheddar sajt28 kcal
-
28.2g hal16 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9.4g paradicsom2 kcal
-
11.7g kókusztej23 kcal
-
0.7g ghee5 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1519 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 335.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1366 micro
-
β-karotin 3965 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 787 micro
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.7 g
Zsír
-
Összesen 155.4 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6075.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 1490 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 2174 mg
-
Nátrium 1773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1341.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2139 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 482 micro
-
K vitamin: 979 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 5464 micro
-
β-karotin 15860 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 3150 micro
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 256 micro
-
β-karotin 744 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 242 micro
-
Lut-zea 148 micro
Hozzávalók
-
1 nagy db zeller
-
1 nagy db sárgarépa
-
2 db zellerlevél
-
1 db citrom
-
15 dkg cheddar sajt
-
1 csokor petrezselyem
-
2.5 dl kókusztej
-
1 ek ghee
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Pucoljuk meg a zellergumót, kockázzuk fel, és hideg kókusztejben, lassú tűzön tegyük fel főni. A kókusztej alá tegyünk egy kevés vizet, és miután felforrt néha keverjük meg, nehogy leégjen, valamit ügyeljünk rá, hogy ki ne fusson. Nem kell megijedni, nem lesz kókusz íze, sőt, a kókuszlé tompítja a zeller jellegzetes, kissé tolakodó aromáját, és egy nagyon finom, édeskés ízt nyerünk.
- Míg fő a zeller, egy reszelő segítségével aprítsuk fel a répát, a zellerszárakat, a sajtot és a chilit abba a tűzálló tálba, melyben meg kívánjuk sütni. Ha nem kapunk friss chilit, jó a szárított is, ebben az esetben morzsoljuk a többi hozzávalóhoz.
- Ha ezzel megvagyunk, negyedeljük fel a paradicsomokat, aprítsuk össze a petrezselymet, kockázzuk fel a halat, és tegyük a tálba, majd reszeljük rá a citrom héját, csavarjuk rá a levét, ügyelve, hogy a magok ne kerüljenek bele. Végül jöhet egy nagy csipet só, bors és olívaolaj, melyekkel jól átforgatjuk az egészet.
- Közben, ha már puha a zeller, vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy picit állni. A kókusztej eléggé besűrűsödik alatta, de ez épp kapóra jön a pürésítéshez. Ehhez ízesítsük az egészet kevés sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, adjunk hozzá egy evőkanálnyi vajzsírt, és krumplinyomó segítségével törjük össze alaposan.
- Ha kész, a zellerpürét tegyük a sütőtálban már szépen elrendezett halas keverék tetejére, egy villa segítségével oszlassuk el egyenletesen, csepegtessünk rá egy kevés olívaolajat, majd tegyük a már előmelegített sütőbe. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és várjunk pár percet a tálalással, hogy szépen lehessen szedni!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 25855
- Feltöltés dátuma: 2012. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jamie Oliver a szívem csücske - az egyik -, imádom, ahogy főz, magyaráz, kísérletezik, és persze, ahogy mindezt előadja. Tőle lestem ezt a receptet, aminek adhattam volna azt a nevet is, hogy csőben sült hal zellerpürével borítva - vagy valami ilyesmit -, de gondoltam, a majdnem eredeti recept alapján készült finomságot nevezzük csak majdnem eredeti nevén. Azért írom, hogy majdnem eredeti recept, ugyanis újdonsült paleosként kénytelen voltam belenyúlni egy picit, mégpedig, ami a borítást illeti, mert Jamie ezt vajas tört krumplival követte el, én viszont zellerpürével. Valamint míg ő lazacot, rákot és füstölt tőkehal filét használt, én csak egyfélét, pangasius filét vettem. Na ez nem a paleo miatt, sokkal inkább pénztárcakímélés gyanánt történt így.