r
Nosalty Logó

"Hajrá!" leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
"Hajrá!" leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    2012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    2499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2545.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2502 micro
  • β-karotin
    8049 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3949 micro
Összesen 690 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répaféléket vékonyanfelkarikázzuk, a spárgát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A vöröshagymátésa petrezselyemzöld szárátfelaprítjukés egy fazékba tesszük. Ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a sótés feltesszük a tűzre.
  3. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el az ételt, ugyanakkor a párolt hagyma jól megalapozza a leves ízét.
  4. Ha elfőtt a víz, akkor a spárga és a zöldborsókivételével beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel.
  5. És itt jön a titok! Miután a vizet beleöntöttük, hajtsuk le takarékra a lángot, és nagyon lassan főzzük puhára a zöldségeket. Így a levesünk nagyon ízletes lesz, és a leve is szép átlátszó marad.
  6. Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a spárgát és a zöldborsót, és együtt főzzük még pár percig.
  7. A petrezselyemzöld apróra vágott levelét, illetve a csillagtésztát már csak akkor keverjük bele, miután a tűzről levettük.
  8. A tészta a forró levesben kb. 10 perc alatt megpuhul.
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 76129
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 08.

Receptkategóriák

"Hajrá!" leves
ze(n)derta 188 recept

Ennek a levesnek a koncepciója még az általános iskolában fogalmazódott meg bennem, amikor az el-nem-dönthető nevű levest kavargatva azon méláztam: vajon a szakáccsal tolt-e ki a beszerző, aki semmiből sem vett elegendő mennyiséget egy rendes leves megfőzéséhez; avagy éppenséggel a másik oldal a hunyó, vagyis velünk akart kibabrálni a szakács? Szóval ott ábrándozva arra a megállapításra jutottunk a többiekkel, hogy ebbe a levesbe tényleg minden belekerült ami csak fellelhető volt a konyhában. Tehát így lett a neve mindent-bele leves. Innen már csak egy picike lépés volt oda eljutni, hogy a kedvenc csapatunk bíztatása okán a "Mindent bele!" helyett a "Hajrá!" jelzőt kapta. Mostanra már átértékeltem a zöldségleves fogalmát, ami ezentúl már nemcsak vízízű, de leginkább íztelen, híg löttyként szerepel a repertoáromban; de ízletes, zamatos, laktató - és mégis kalóriaszegény, vacsorára is bűntudat nélkül fogysztható étek. A recept csak ajánlás, hogy ténylegesen milyen alapanyagokból készül, az annak a függvénye, hogy mit találunk odahaza.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...