Hájas karika
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csöpp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
33g sertésháj271 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g szódavíz0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
8g fehérbor7 kcal
-
53g lekvár/ dzsem148 kcal
Összesen
691
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
200g sertésháj1624 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
320g lekvár/ dzsem890 kcal
Összesen
4139
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
17.3g sertésháj141 kcal
-
34.7g finomliszt126 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
8.7g szódavíz0 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
4.3g fehérbor4 kcal
-
27.7g lekvár/ dzsem77 kcal
Összesen
359
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
691
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 190 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2945.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 1764 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.2 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 355.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
4139
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg sertésháj
-
40 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 dl szódavíz
-
1 ek tejföl
-
1 kk só
-
1 teáskanál cukor
-
0.5 dl fehérbor
-
40 teáskanál lekvár/ dzsem
Elkészítés
- A háj és a lekvár kivételével a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát 20 percig pihentetjük.
- Vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a hájat. Feltekerjük, mint a piskótatekercset, kézzel kicsit lelapítjuk, majd a két oldalát középre hajtjuk. Ismét vékonyra nyújtjuk, és összehajtogatjuk úgy, hogy először az alját és a tetejét középre hajtjuk, majd a két oldalát is ráhajtjuk.
- 20 percig pihentetjük, kinyújtjuk, majd újra megcsináljuk a tekerést és a hajtogatást.
- 20 perc újabb pihenés után kb. 3-4 mm-esre nyújtjuk a tésztát, szaggatóval kiszaggatjuk, a felét a lyukas közepűvel. Sütőpapíros tepsire rakjuk az egész köröket, ecsettel megvizezzük őket, majd ráhelyezzük a lyukas köröket, enyhén rányomkodjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük, a közepükbe teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 8224
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Csöpp
55 recept
A háj tésztára kenésével mindig rengeteget kínlódtam, mert mindenhol azt írják, mondják, hogy a hájat folyamatosan hidegen kell tartani, és úgy kell a tésztára kenni. Nemrég a barátnőm nagymamája elárulta az ő kis titkát, azóta én is szívesebben állok neki a hájas tésztának. A nagyi a hájat egy kis nejlonzacskóba teszi, a száját jól beköti, egy tálba forró vizet tesz, és a hájat beleteszi 10 percre. Kinyomva a zacskóból gyönyörűen kenhető. Mikor rákente a tésztára, hűvös helyre teszi 10 percre, amíg a háj visszaszilárdul, és csak azután áll neki a tésztahajtogatásnak.