r
Nosalty Logó

Hájas karika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Hájas karika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2945.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    1764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.2 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A háj és a lekvár kivételével a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát 20 percig pihentetjük.
  2. Vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a hájat. Feltekerjük, mint a piskótatekercset, kézzel kicsit lelapítjuk, majd a két oldalát középre hajtjuk. Ismét vékonyra nyújtjuk, és összehajtogatjuk úgy, hogy először az alját és a tetejét középre hajtjuk, majd a két oldalát is ráhajtjuk.
  3. 20 percig pihentetjük, kinyújtjuk, majd újra megcsináljuk a tekerést és a hajtogatást.
  4. 20 perc újabb pihenés után kb. 3-4 mm-esre nyújtjuk a tésztát, szaggatóval kiszaggatjuk, a felét a lyukas közepűvel. Sütőpapíros tepsire rakjuk az egész köröket, ecsettel megvizezzük őket, majd ráhelyezzük a lyukas köröket, enyhén rányomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, a közepükbe teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8151
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A háj tésztára kenésével mindig rengeteget kínlódtam, mert mindenhol azt írják, mondják, hogy a hájat folyamatosan hidegen kell tartani, és úgy kell a tésztára kenni. Nemrég a barátnőm nagymamája elárulta az ő kis titkát, azóta én is szívesebben állok neki a hájas tésztának. A nagyi a hájat egy kis nejlonzacskóba teszi, a száját jól beköti, egy tálba forró vizet tesz, és a hájat beleteszi 10 percre. Kinyomva a zacskóból gyönyörűen kenhető. Mikor rákente a tésztára, hűvös helyre teszi 10 percre, amíg a háj visszaszilárdul, és csak azután áll neki a tésztahajtogatásnak. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...