Hajában sült krumpli paprikás zsírral és ecetes lilahagyma-salátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
3 kcal
Összesen
296
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
11 kcal
Összesen
1185
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
85.2g burgonya49 kcal
-
4.3g lilahagyma2 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g ecet0 kcal
-
5.1g mangalica zsír46 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
Összesen
101
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 170.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
296
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 840.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 681.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1055 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
1185
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
1000 g burgonya
-
1 kis db lilahagyma
-
1 tk cukor
-
0.5 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
4 ek mangalica zsír
-
1 ek fűszerpaprika
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra a megmosott krumplikat a rácsra rakjuk, 30 percig sütjük.
- Egy tálba beszedjük, letakarjuk konyharuhával állni hagyjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön.
- Amíg pihen a hajában sült krumpli, addig elkészítjük az ecetes hagymát és zsírt. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zsírt feltesszük melegedni a tűzre, de nem túl forróra, majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
- Egy tálba beleöntjük az ecetet, a cukrot, a sót és a vizet, addig keverjük, amíg elolvad a cukor és a víz, akkor belerakjuk a hagymát, állni hagyjuk.
- A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, egy tálba tesszük. Tálalásnál kiadagoljuk tányérokra, meglocsoljuk a paprikás zsírral, és ecetes hagymasalátát kínálunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 841
- Feltöltés dátuma: 2021. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept