Hagymával sült cékla
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
200
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
400
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1667.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 1491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 170.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
200
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3335.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 2981 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 341.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
400
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a mustármagot, és várunk amíg elkezdenek pattogni, ez pár másodperc.
- Hozzáadjuk a chilit és a hagymát, ( a hagymát először félbevágjuk, de nem úgy szeleteljük ahogy megszoktuk hanem ellenkezőleg) kb. 1 percig folytonos kevergetés mellett sütjük, hogy le ne égjen.
- Hozzáadjuk a céklát, a sót és egy pár kanál vizet (Hogy mennyi vizet adunk hozzá, az attól is függ, mennyire leveses a cékla. Öreg céklából nem ajánlatos elkészíteni.)
- Felforraljuk, levesszük takarékra, lefedjük, és 10 percig pároljuk. Ezek után hozzáadjuk a citromlevet, sózzuk, ha nagyon édes a cékla, és tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 342
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 39529
- Feltöltés dátuma: 2015. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Nekem mindig van cékla a hűtőmben, mivel Oroszországban élek. Itt nagyon sok ételbe használják. Ez talán azzal magyarázható, hogy a cékla ezen a klímán nagyon jól termeszthető, nem drága és sokáig tárolható. Ez egy nagyon sokszor készített recept, minden napszakban el lehet készíteni, még reggelire is. Mi csak simán friss rozskenyérrel esszük, akinek az egészséges étkezés fontos, mindenképp ajánlom, és az íze...... :). Ki kell próbálni!