r
Nosalty Logó

Hagymás-tejfölös sült csülök római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás-tejfölös sült csülök római tálban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3471.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 2408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat jó fél órára hideg vízbe tesszük, alaposan beáztatjuk (a tetejét is!).
  2. A burgonyát megtisztítjuk és nyersen karikákra vágjuk.
  3. Megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd a lecsepegtetett (NEM eltörölt!) cseréptálba szórjuk.
  4. A gondosan megtisztított csülköket (FIGYELEM! Én előző nap meg szoktam főzni a csülköt kuktában. Ez nem kötelező, anélkül is szépen megpuhul, csak mi úgy szeretjük, ha - ahogy Anyósom szokta mondani - "szétesik a finomságtól".) a csont mentén felvágjuk, a félbevágott fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, majd ráfektetjük a burgonyákra.
  5. Betakarjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymával.
  6. Rálocsoljuk a sóval és borssal ízesített tejfölt.
  7. Rátesszük a szintén beáztatott tetejét a tálra, majd hideg sütőbe tesszük.
  8. Alsó-felső sütést használunk, légkeverésest nem szabad, mert megrepedhet a tál! Először 100°C-ra tekerjük fel (gázsütő legkisebb fokozat), azon negyed órán át sül, majd feljebb nyomjuk 150°C-ra (gázsütő 2-es fokozat), ezen a hőfokon is negyed órát időzik a kicsike, végül 200°C-on (gázsütő 6-os állás) sütjük ezt a finomságot, még kb. 2,5 - 3 órán át (attól függően, meg lett-e főzve előzőleg a csülök).
  9. Ezután a tál tetejét levéve (ha szükséges), még piros-ropogósra sütjük a csülök bőrét - ha kilátszik a rengeteg tejföl, hagyma alól.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 1272
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 156139
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 10.

Ajánló

Valamilyen saláta mindenképpen kívánatos hozzá, szerintem az alap, ecetes uborka sali a nyerő, de ez ízlés dolga.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Férjem imádja a csülköt! Minden formáját. Nagy kedvence volt évekig a csülök pékné módra (bár el tudnám készíteni, de az még sosem sikerült), amíg meg nem kóstolta ezt. Azóta ez áll a piedesztálon. Vendégeknek is szívesen készítem, mert egyszerűen nem lehet vele kudarcot vallani, mindenki rajong érte. Próbáljátok ki, érdemes! Akár nem római tálban is készíthető. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...