Hagymás-tejfölös sült csülök római tálban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
római tál
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
117g sertéscsülök162 kcal
-
133g burgonya77 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
402
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
700g sertéscsülök973 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2408
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
32.7g sertéscsülök45 kcal
-
37.3g burgonya22 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
21g tejföl42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
113
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 216.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
402
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.9 g
Zsír
-
Összesen 148.1 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 603 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3471.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1776 mg
-
Nátrium 607 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1297.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 588 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 575 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
2408
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A római tálat jó fél órára hideg vízbe tesszük, alaposan beáztatjuk (a tetejét is!).
- A burgonyát megtisztítjuk és nyersen karikákra vágjuk.
- Megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd a lecsepegtetett (NEM eltörölt!) cseréptálba szórjuk.
- A gondosan megtisztított csülköket (FIGYELEM! Én előző nap meg szoktam főzni a csülköt kuktában. Ez nem kötelező, anélkül is szépen megpuhul, csak mi úgy szeretjük, ha - ahogy Anyósom szokta mondani - "szétesik a finomságtól".) a csont mentén felvágjuk, a félbevágott fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, majd ráfektetjük a burgonyákra.
- Betakarjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymával.
- Rálocsoljuk a sóval és borssal ízesített tejfölt.
- Rátesszük a szintén beáztatott tetejét a tálra, majd hideg sütőbe tesszük.
- Alsó-felső sütést használunk, légkeverésest nem szabad, mert megrepedhet a tál! Először 100°C-ra tekerjük fel (gázsütő legkisebb fokozat), azon negyed órán át sül, majd feljebb nyomjuk 150°C-ra (gázsütő 2-es fokozat), ezen a hőfokon is negyed órát időzik a kicsike, végül 200°C-on (gázsütő 6-os állás) sütjük ezt a finomságot, még kb. 2,5 - 3 órán át (attól függően, meg lett-e főzve előzőleg a csülök).
- Ezután a tál tetejét levéve (ha szükséges), még piros-ropogósra sütjük a csülök bőrét - ha kilátszik a rengeteg tejföl, hagyma alól.
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 1272
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 156139
- Feltöltés dátuma: 2009. július 10.
Ajánló
Valamilyen saláta mindenképpen kívánatos hozzá, szerintem az alap, ecetes uborka sali a nyerő, de ez ízlés dolga.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Férjem imádja a csülköt! Minden formáját. Nagy kedvence volt évekig a csülök pékné módra (bár el tudnám készíteni, de az még sosem sikerült), amíg meg nem kóstolta ezt. Azóta ez áll a piedesztálon. Vendégeknek is szívesen készítem, mert egyszerűen nem lehet vele kudarcot vallani, mindenki rajong érte. Próbáljátok ki, érdemes! Akár nem római tálban is készíthető. Jó étvágyat!