Hagymás-tejfölös lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g tej14 kcal
-
75g víz0 kcal
A tetejére
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
225g tejföl446 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2834
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g tej28 kcal
-
150g víz0 kcal
A tetejére
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
800g póréhagyma215 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
200g sajt704 kcal
Összesen
5666
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
19.4g finomliszt71 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
1.9g tej1 kcal
-
5.8g víz0 kcal
A tetejére
-
7.8g kolozsvári szalonna51 kcal
-
31.1g póréhagyma8 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.5g tejföl35 kcal
-
7.8g sajt27 kcal
Összesen
222
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 179.9 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3970.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1138 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1033 mg
-
Nátrium 1491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 546 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 900 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 472 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 649 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2995 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4651 micro
Összesen
2834
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 135.2 g
Zsír
-
Összesen 359.7 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 758 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7941.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 2275 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 2067 mg
-
Nátrium 2982 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1092.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1800 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 944 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 652 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 1298 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5990 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9302 micro
Összesen
5666
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 kk só
-
0.5 dl olívaolaj
-
1 dl tejföl
-
0.5 dl tej
-
1.5 dl víz
A tetejére
-
20 dkg kolozsvári szalonna
-
0.5 ek sertészsír
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
450 g tejföl
-
20 dkg sajt
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet a sóval összekeverjük, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tejfölt, az olajat, apránként a vizet és jól összedolgozzuk.
- Ha jó szuszogós, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Közben elkészítjük a feltétet: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. A hagymát félkarikákra vágjuk és hozzátesszük a szalonnához, dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet. Hozzátesszük a tejfölt, összerottyantjuk, és félretesszük.
- A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, még 10 percig pihentetjük.
- Nagy kiolajozott tespsin egyenlő vastagságban szétterítjük, és 240 fokos előmelegített sütőbe tesszük, míg el nem kezd pirosodni a teteje.
- Ekkor kivesszük, megkenjük a feltéttel, vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 19881
- Feltöltés dátuma: 2012. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szaporítható a feltét konzerv zöldborsóval, úgy is nagyon finom! Én ki szoktam öblíteni a borsót a saját levétől.