Hagymás-szardíniás rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
25g szardínia52 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
333
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
100g szardínia208 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1330
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
43g burgonya25 kcal
-
24.4g vöröshagyma9 kcal
-
7.2g szardínia15 kcal
-
21.5g főzőtejszín28 kcal
-
2.9g zsemlemorzsa11 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
95
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 808.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 234.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
333
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3232.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 905 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1191 mg
-
Nátrium 824 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 938.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
1330
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
2 nagy db vöröshagyma
-
300 ml főzőtejszín
-
4 ek zsemlemorzsa
-
1 ek vaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplikat meghámozzuk, és gyufaszálra vágjuk.
- A hagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- Egy tálat kivajazunk, belerétegezzük a krumplit, a hagymát és a szardíniát úgy, hogy alulra és felülre krumpli kerüljön.
- Leöntjük az egészet a megsózott tejszínnel, a tetejére vajdarabkákat és zsemlemorzsát szórunk, illetve borsot őrlünk.
- Előmelegített sütőben, lefedve 20 percig sütjük, majd a fedőt levéve további 25-35 percig, amíg a teteje szépen megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2612
- Feltöltés dátuma: 2013. május 11.
Ajánló
Friss saláta és ropogós héjú kenyér.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
A recept az Olive Magazine 101 melengető klasszikust tartalmazó kis receptkönyvéből származik, amelyben "Jansons' temptation" (Jansons kísértése) néven fut. Már rég kinéztem, baráti vacsorára készült, ír szódás kenyérrel és salátával. Állítólag hazájában, Svédországban sprotnival készítik szardínia helyett.