Hagymás szalonnabundában sült karaj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bíró Szabolcs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
30g kenyérszalonna209 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
695
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120g kenyérszalonna836 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2776
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
66.2g sertés rövidkaraj110 kcal
-
23.8g vöröshagyma9 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
7.9g kenyérszalonna55 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
184
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 906.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 256.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
695
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.5 g
Zsír
-
Összesen 190.2 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3626.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 2274 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1026.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
2776
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
120 g kenyérszalonna
-
1 ek mustár
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A felaprított szalonnát, hagymát és fokhagymát egy serpenyőben egészen puhára dinszteljük, majd egy erős botmixerrel pépesítjük, illetve egy nagy evőkanál mustárral elkeverjük.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, finoman sózzuk (ízlés szerint akár borsozhatjuk is), sertészsíron hirtelen átsütjük mindkét oldalukat, majd az elősütött szeleteket egyenként a hagymás-szalonnás-mustáros pépbe mártjuk.
- A bebundázott szeleteket egyenletesen szétterítjük egy tepsiben, majd ráöntjük a tetejére a maradék pépet.
- A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 200 Celsius-fokos előmelegített sütőbe helyezzük. 30 perc letelte után az alufóliát levesszük, a húst pedig további 20 percre visszahelyezzük a sütőbe pirulni. (Ha túl sok alatta a kisült lé, a pirítás előtt ebből leönthetünk valamennyit.)
- A puhára sült bebundázott sertéskarajt savanyúsággal és burgonyapürével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2354
- Feltöltés dátuma: 2020. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bíró Szabolcs
4 recept
Húsimádó ínyencek kedvence lehet ez a kiadós, laktató étel, mely vasárnapi ebéd gyanánt éppolyan tökéletesen megállja a helyét, mint vendégváró főfogásként.