Hagymás rostélyos rozmaringos pürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A húshoz
-
150g marha hátszín321 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A hagymához
-
135g vöröshagyma49 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
298g napraforgó olaj657 kcal
A püréhez
Összesen
2029
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A húshoz
-
300g marha hátszín642 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A hagymához
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
595g napraforgó olaj1315 kcal
A püréhez
Összesen
4059
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A húshoz
-
14.5g marha hátszín31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g mustár1 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
A hagymához
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.7g napraforgó olaj63 kcal
A püréhez
Összesen
196
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 169.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1228.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 388.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
2029
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86 g
Zsír
-
Összesen 339.1 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2456.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1005 mg
-
Nátrium 690 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 777 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 99 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
4059
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek mustár
-
1 dl napraforgó olaj
A hagymához
-
3 db vöröshagyma
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
7 dl napraforgó olaj
A püréhez
Elkészítés
A húshoz
- A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd vastagon kenjük be mustárral. Egy tányérba helyezve locsoljuk meg az olajjal, és lefedve legalább néhány órát hagyjuk pácolódni.
- Közben elkészíthetjük a ropogós hagymát és a pürét.
- A vajas rozmaringos serpenyőt használva megsütjük a hússzeleteket, oldalanként kb. 3-3 perc alatt, majd tálalhatjuk is.
A hagymához
- A hagymákat megpucoljuk, és vékony, fél centis karikákra vágjuk.
- Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd megforgatjuk a keverékben a karikákat. A felesleget lerázzuk.
- Egy lábasban olajat hevítünk, és néhány perc alatt aranybarnára sütjük a lisztes hagymákat.
A püréhez
- A burgonyát héjastul puhára főzzük sós vízben. Közben egy serpenyőben 1 evőkanál vajon megfuttatjuk a rozmaringszálakat, majd felaprítjuk.
- A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd egy krumplinyomó segítségével áttörjük.
- Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Belekeverjük az 5 dkg puha vajat és a langyos tejet, majd sima, krémes állagúra dolgozzuk.
- Visszatérünk a húshoz.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 360
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 21116
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A sváb és osztrák gasztronómia elengedhetetlen darabja, ami a magyar konyhában is nagy népszerűségnek örvend. Igen, ez a hagymás rostélyos, amit most vajas-rozmaringos pürével tálaltunk.