r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos rozmaringos pürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Hagymás rostélyos rozmaringos pürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A hagymához

A püréhez

2029
Kalória
43g
Fehérje
87.1g
Szénhidrátok
169.5g
Zsír
388.5g
Víz
192.3g
Koleszterin
9.2g
Rost
9.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz

A hagymához

A püréhez

Összesen 2029 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz

A hagymához

A püréhez

Összesen 4059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz

A hagymához

A püréhez

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    388.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 2029 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    339.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2456.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    777 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    99 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 4059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd vastagon kenjük be mustárral. Egy tányérba helyezve locsoljuk meg az olajjal, és lefedve legalább néhány órát hagyjuk pácolódni.
  2. Közben elkészíthetjük a ropogós hagymát és a pürét.
  3. A vajas rozmaringos serpenyőt használva megsütjük a hússzeleteket, oldalanként kb. 3-3 perc alatt, majd tálalhatjuk is.

A hagymához

  1. A hagymákat megpucoljuk, és vékony, fél centis karikákra vágjuk.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd megforgatjuk a keverékben a karikákat. A felesleget lerázzuk.
  3. Egy lábasban olajat hevítünk, és néhány perc alatt aranybarnára sütjük a lisztes hagymákat.

A püréhez

  1. A burgonyát héjastul puhára főzzük sós vízben. Közben egy serpenyőben 1 evőkanál vajon megfuttatjuk a rozmaringszálakat, majd felaprítjuk.
  2. A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd egy krumplinyomó segítségével áttörjük.
  3. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Belekeverjük az 5 dkg puha vajat és a langyos tejet, majd sima, krémes állagúra dolgozzuk.
  4. Visszatérünk a húshoz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A sváb és osztrák gasztronómia elengedhetetlen darabja, ami a magyar konyhában is nagy népszerűségnek örvend. Igen, ez a hagymás rostélyos, amit most vajas-rozmaringos pürével tálaltunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!