Hagymás párizsitorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
31g vaj224 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
75g párizsi205 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
53 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
938
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
125g vaj896 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
300g párizsi819 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
100g lilahagyma36 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
3747
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
8.5g vaj61 kcal
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
20.5g párizsi56 kcal
-
13.7g vöröshagyma5 kcal
-
6.8g lilahagyma2 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
20.5g tejföl41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
255
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 757 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 359 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
938
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 275 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 986 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4727.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 895 mg
-
Nátrium 3029 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 623.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 550 mg
-
Retinol - A vitamin: 1434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
Összesen
3747
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg vaj
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
30 dkg párizsi
-
20 dkg vöröshagyma
-
10 dkg lilahagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
3 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót, és tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát, úgy, hogy legalább 3 cm magasan pereme is legyen. A tésztára sütőpapírt teszünk, és szárazbabot teszünk rá nehezékként. A sütőben 15 percig sütjük.
- A töltelékhez a párizsit (sonkát) kis kockákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, felvágjuk, és olajon megfuttatjuk. Rátesszük a párizsit, és 5 perc alatt összepirítjuk. Rászórjuk a sót, borsot, petrezselymet, majd kihűtjük.
- A tojásokat elkeverjük a tejföllel, majd a kihűlt hagymás párizsival.
- A sütőből kivesszük a tésztát, a papírral együtt leemeljük a nehezéket (ha kihűlt, el lehet tenni, később nyugodtan felhasználható!), majd a ragut a helyébe öntjük.
- 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Ha kész, 5 percig pihentetjük, és csak utána szeleteljük. Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8992
- Feltöltés dátuma: 2010. március 25.
Ajánló
Főtt, füstölt sonkával készítve, némi tormával vagy mustárral megbolondítva húsvéti tortaként is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is furcsán néztem a sós tortás receptekre. Szerintem egy torta édes. De ez most annyira megtetszett, hogy kipróbáltam.