r
Nosalty Logó

Hagymás parasztkenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Doroti1995
Hagymás parasztkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3005.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    2347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon ledinszteljük. Közben a többi hozzávalót összegyúrjuk. Én könnyítés és időspórolás miatt ezt robotgéppel szoktam a dagasztó szárával. Nagyon fontos, hogy a víz meleg víz legyen. Hozzádolgozzuk a kihűlt hagymát is.
  2. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és annyi liszttel szórjuk meg, amennyit még felvesz. Akkor jó a tészta, ha minimálisan tapad a kezünkhöz. Visszatesszük a tálba, és duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  3. Ha megkelt, újra átgyúrjuk. Még fog felvenni egy kis lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük, és megformázzuk. Ecsettel vízzel lekenjük, 1-2 helyen bevagdossuk, de nem szabad túl mélyre vágni, mert akkor nagyon szét fog nyílni sütés közben.
  4. A sütőt előmelegítjük, és egy konzervdobozba kb. 2 dl vizet teszünk, ezt a sütő aljába tesszük. Így lesz kívül ropogós, belül puha a kenyérkénk. Kicsit több, mint 1 óráig sütjük. Akkor jó, ha alul-felül megbarnult, és a teteje kőkemény. Hagyjuk kihűlni, közben szépen vissza fog puhulni, és "normális kenyér" állaga lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 10662
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás parasztkenyér
Doroti1995 7 recept

Kenyeret már venni nem szoktunk, mindig én sütöm a családnak. Ez a recept a férjem kedvéért született, mert imádja a sült hagymás kenyeret. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...