r
Nosalty Logó

Hagymás-mustáros sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Hagymás-mustáros sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
245 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3253 micro
Összesen 2115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk.
  2. A bort és a mustárt elkeverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy nagy, levehető nyelű serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a combok minden oldalát megpirítjuk rajta (kb. 6-8 perc).
  5. Kiszedjük őket, helyükre öntjük a hagymakarikákat, és mérsékelt lángon 4-5 perc alatt aranybarnára pároljuk őket.
  6. Visszatesszük rá az elősütött combokat, jól sózzuk-borsozzuk.
  7. Ráöntjük a boros-mustáros keveréket, levesszük a serpenyő nyelét, és először 25 percre, majd a hússzeletek megfordítása után újabb 20-25 percre sütőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk kevés petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 245 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 37490
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 16.

Ajánló

Köret: krumplipüré. Megjegyzés: Az eredeti recept 1,5 kg, feldarabolt csirkét (aprólékokkal együtt) ír, érdemes úgy is kipróbálni, nagyon finom!!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc francia receptem, kedvenc gasztroregényemből (Susan Loomis - Ház a Tatin utcán). A hús kívül ropogós, belül omlós, a mustártól és a bortól gazdag aromája van, amit a hagyma koronáz meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...