Hagymás-mustáros sült csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
245 °C
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
63g fehérbor51 kcal
-
5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
375g csirkecomb417 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
528
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g fehérbor205 kcal
-
30g dijoni mustár18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2115
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
12.4g fehérbor10 kcal
-
1.5g dijoni mustár1 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
74.2g csirkecomb83 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
Összesen
105
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 238.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 573 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
528
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 132.1 g
Zsír
-
Összesen 141.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3004.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1360 mg
-
Nátrium 1031 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 952.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 768 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2291 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3253 micro
Összesen
2115
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
3 ek dijoni mustár
-
2 ek olívaolaj
-
1.5 kg csirkecomb
-
2 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A hagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk.
- A bort és a mustárt elkeverjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy nagy, levehető nyelű serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a combok minden oldalát megpirítjuk rajta (kb. 6-8 perc).
- Kiszedjük őket, helyükre öntjük a hagymakarikákat, és mérsékelt lángon 4-5 perc alatt aranybarnára pároljuk őket.
- Visszatesszük rá az elősütött combokat, jól sózzuk-borsozzuk.
- Ráöntjük a boros-mustáros keveréket, levesszük a serpenyő nyelét, és először 25 percre, majd a hússzeletek megfordítása után újabb 20-25 percre sütőbe tesszük.
- Tálalás előtt megszórjuk kevés petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 245 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 462
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 37522
- Feltöltés dátuma: 2010. június 16.
Ajánló
Köret: krumplipüré. Megjegyzés: Az eredeti recept 1,5 kg, feldarabolt csirkét (aprólékokkal együtt) ír, érdemes úgy is kipróbálni, nagyon finom!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Kedvenc francia receptem, kedvenc gasztroregényemből (Susan Loomis - Ház a Tatin utcán). A hús kívül ropogós, belül omlós, a mustártól és a bortól gazdag aromája van, amit a hagyma koronáz meg.