r
Nosalty Logó

Hagymás-mézes húsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jonas konyhája
Hagymás-mézes húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3924 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    233.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4869.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2503 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 3924 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csíkokra vágott vöröshagymát és az apró kockára vágott húst olívaolajon addig pirítjuk, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és apróra vágott fokhagymát.
  3. Majd fedő alatt pároljuk tovább. Amikor a hús és a zöldségek levet engedtek, hozzáadjuk a petrezselymet, a majoránnát és a mézet.
  4. Kb. 1 óra főzés után kiveszünk egy félbögrényi levet, amit a tejföllel és liszttel csomómentesre keverünk, majd visszaöntjük a húsra, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután félretesszük, és hűlni hagyjuk.
  5. Amikor hús kissé meghűlt, kivajazunk egy magasabb oldalú tepsit, és a leveles tészta felét addig nyúltjuk, amíg az be nem fedi az edényünk alját és az oldalát is.
  6. Beleöntjük a húsos masszát, majd a tetejét lefedjük a tészta másik felével, a két tészta találkozását szépen eldolgozzuk, és a felső tésztára egy olló segítségével apró lyukakat csípünk, majd megkenjük egy tojással.
  7. 160 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2980
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 05.

Ajánló

Tálalás tzatziki salátával, esetleg görög salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jonas konyhája 13 recept

Kissé stresszes munka nap után, úgy gondoltam, készítek valami finomat, a főzés rám nyugtatólag hat. Így vettem hazafelé 1 kg sertéscombot, hogy valami szaftos húst összedobok belőle vacsira. Később érkezett pár vendég, így az adag kissé karcsúnak tűnt, így valami kiadósra volt szükség. Leveles tészta mindig akad a fagyasztóban, így nem volt kérdés, ebből valami tésztás lesz. Mivel a hús végig fedő alatt párolódik, így súlyban nem sok veszteség keletkezik. Egy kis szelet is rendkívül laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...