r
Nosalty Logó

Hagymás-mézes húsos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jonas konyhája
Hagymás-mézes húsos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

491
Kalória
29.3g
Fehérje
27.3g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
153.2g
Víz
93.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
8.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3924 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    233.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4869.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2503 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 3924 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A csíkokra vágott vöröshagymát és az apró kockára vágott húst olívaolajon addig pirítjuk, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és apróra vágott fokhagymát.
  3. Majd fedő alatt pároljuk tovább. Amikor a hús és a zöldségek levet engedtek, hozzáadjuk a petrezselymet, a majoránnát és a mézet.
  4. Kb. 1 óra főzés után kiveszünk egy félbögrényi levet, amit a tejföllel és liszttel csomómentesre keverünk, majd visszaöntjük a húsra, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután félretesszük, és hűlni hagyjuk.
  5. Amikor hús kissé meghűlt, kivajazunk egy magasabb oldalú tepsit, és a leveles tészta felét addig nyúltjuk, amíg az be nem fedi az edényünk alját és az oldalát is.
  6. Beleöntjük a húsos masszát, majd a tetejét lefedjük a tészta másik felével, a két tészta találkozását szépen eldolgozzuk, és a felső tésztára egy olló segítségével apró lyukakat csípünk, majd megkenjük egy tojással.
  7. 160 fokon aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 70 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Kissé stresszes munka nap után, úgy gondoltam, készítek valami finomat, a főzés rám nyugtatólag hat. Így vettem hazafelé 1 kg sertéscombot, hogy valami szaftos húst összedobok belőle vacsira. Később érkezett pár vendég, így az adag kissé karcsúnak tűnt, így valami kiadósra volt szükség. Leveles tészta mindig akad a fagyasztóban, így nem volt kérdés, ebből valami tésztás lesz. Mivel a hús végig fedő alatt párolódik, így súlyban nem sok veszteség keletkezik. Egy kis szelet is rendkívül laktató.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!